Egy laptop ventillátorának kárt tud okozni ha gyakran döntögetik / függőlegesen tartják bekapcsolva az eszközt?
Figyelt kérdés
2012. dec. 11. 23:13
1/4 anonim válasza:
Egyáltalán nem befolyásolja. Az élettartama, attól függ leginkább, mennyit kell pörögnie ( fordulatszáma), hogy megfelelő hőmérsékleten tartsa a processzor és a videokártya hőmérsékletét.
2/4 A kérdező kommentje:
Akkor ezek már nem nagyon lesznek csapágyasak ugye ? (nem tudom milyen technológiával működnek most, csak kérdezem) Köszönöm a válaszod !
2012. dec. 12. 06:19
3/4 anonim válasza:
Örök életű nem lesz, de néhány évig nem lesz vele gondod.
Időnként érdemes pormentesíteni a gépet.
Főleg a ventilátor környékén, ne melegedjen a géped, és emiatt ne kelljen sűrűbben magasabb fordulaton pörögnie a ventidnek.
4/4 A kérdező kommentje:
Azért tettem fel a kérdést mert táskámban is menni szokott a laptop (nem véletlenül), viszont ezt úgy oldottam meg, hogy windowst csak keretként indítom (kb csökkentett módnak nevezhetően) és így nem melegszik túl, venti sem pörög annyira. Tehát a melegedéssel így nincs gond, csak régen szerettek kikopni a venti csapágyak és emiatt tönkremenni. (erre utoljára 10éve láttam példát, csak biztosra akartam menni)
2012. dec. 12. 22:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!