Valaki elmagyarázná?
Sziasztok van egy két magos processzor a gépembe tehát akkor ez azt jelenti,hogy 1,8ghz*2 vagyis 3,6ghz?
És,ha csak egy sima egymagos 3,6ghz processzor lenne a gépben az ugyan ezt tudná mint ez a két magos vagy ennek vannak előnyei,hogy két mag?
Ha olyan feladatot végzel, ami masszívan egy magot használ, akkor az egy magos előbb végezne vele, mint a két magos.
Azonban ha a feladatok párhuzamosíthatók (ami sok feladatra igaz) akkor a 2 magos nyújt jobb teljesítményt. Lehet, hogy kicsit később végez vele, mint az egy magos, de mellette tud mást is csinálni.
"1,8ghz*2 vagyis 3,6ghz" ez ha nem matematikai feladat, akkor butaság, ilyen reláció nincsen.
A procik teljesítmény egyébként függ még a memória busz sebességétől és a cache szintjétől és méretétől is.
Köszönöm a válaszokat nem nagyon vagyok hardver zseni ezért kérdeztem itt alapvetően processzort akarok venni,de nem nagyon tudok dönteni most az egyik 6ezerrel több,de nem tudom,hogy azért a 6ezerért tényleg jobb is a processzor
ha valaki le írná azt megköszönném.
1.Intel Celeron Sandy Bridge processzor két processzormaggal, integrált 2 csatornás memóriavezérlővel.
Órajel frekvencia: 2.5 GHz
Foglalat: Socket H2 -1155 LGA
L3 cache méret: 2MB
Gyártási technológia: 32 nanométer
Maximális fogyasztás: 65W ára bruttó 11 379.
2.Intel Pentium Sandy Bridge processzor két processzormaggal, integrált 2 csatornás memóriavezérlővel.
Órajel frekvencia: 3.0 GHz
Foglalat: Socket H2 -1155 LGA
L3 cache méret: 3MB
Gyártási technológia: 32 nanométer
Maximális fogyasztás: 65W
ára bruttó 17 691
1.) Ha ez a problémád, akkor miért nem ezt kérdezed?
2.) A felsorolt két db kétmagos proci közül melyik az egymagos?
3.) A Pentium jobb. Megéri a +6 rugót
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!