Nem meleg egy kicsit a frissen beújított VGA-m?
Ma kaptam meg egy új Asus HD 7770 DCT 1GD5 típusú vga kártyát, iszonyat jó, nagyon erős az árához képest!
Viszont a GPU Tweak nevű programmal nézem folyaatosan a hőmérsékletét, és legalábbis én kicsit magasnak ítélem.
Alapjáratban egy óra elteltével, felmegy 44-47°C körüli értékre, pedig semmit nem csinálok rajta.
A Környező hőmérsékletek
MB: 39-43°C
CPU: 42-45°C
Szoba hőmérséklet átlak 27°C
Szerintetek? :S
"Levettem a gépház oldalál, és nem fogod elhinni ahogy az oldalhűtés megszűnt, a úgy melegedett fel az egész. "
Ha ez egy normális szellőzésű ház 4 ventivel ahogy írtad, akkor elhiszem, mivel ha leveszed az oldallapokat a légáramlás sokkal rosszabb lesz kapásból ...
A 7770-et nem tudom, de régebbi radeonoknál (x1650XT, HD2600) 105 fok volt az a hőmérséklet ahol a kártya lekapcsolta a gépet magától a károsodás elkerülése végett. Nem tudom mennyi a felső határ. De a 7770 alacsony fogyasztású, ott azért a 75 sok.
Hűtés megoldva! XD
fogtam egy flexibilis páraelszívóhoz tartozó csövet, hozzácsavaroztam az oldalsó ventillátorhoz, és kivezettem a másik végét a nyitott ablak résén. Mondván hogy úgy is iszonyat meleg van a lakásban mert nem tudjuk szabályozni a hőmérsékletet 27-28°C van, jó ötlet mert nincs hideg, de a gépben meg igen.
Új hőfokok:
alapjárat:
MB: 21°C
CPU: 25°C
GPU: 23°C
egy órás teljes terhelés alatt:
MB: 29°C
CPU: 32°C
GPU: 39°C
Ez már tetszik. Csak hogy nyron mi lesz azt nem tudom. Vízhűtés! Köszi a segítséget nagyon! További boldog ünnepeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!