Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a videókártyám baja?

Mi a videókártyám baja?

Figyelt kérdés
Gigabyte Nvdidia GF 9800 Gt. Ha játszok nagyon melegszik! Eddig kétszer el is szállt! Gondoltam zárlatos alaplapra, rossz hűtésre. Nálam okosabb emberek válaszát várom :) mi lehet a baja?
2009. aug. 19. 12:36
 1/8 anonim ***** válasza:
Valószínűleg a hűtéssel van gond. Nézd meg, hogy a hűtő jól van-e rögzítve, és esetleg rakjál rá új hűtőpasztát.
2009. aug. 19. 12:43
 2/8 A kérdező kommentje:

Jol van rögzitve, pasztát honnan tudod szerezni? és mit csináljak vele? Ehhez nem értek :) esetleg egy új hűtő?

pl acc twin turbo?

2009. aug. 19. 12:45
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha nagyon melegszik akkor értelemszerűen a hűtéssel vannak gondok. Esetleg leírhattad volna az alaplap, cpu típusát. plusz még azt is hogy a kártya üresjáratban hány fokos- és terhelés alatt milyen hőmérséklet értékek vannak.

Amit ajánlani tudok az az hogy szereld le a hűtést a kártyádról és takarítsd le, aztán szereld vissza, és futtas le a gépen egy vga stabilitás tesztet.

2009. aug. 19. 12:45
 4/8 A kérdező kommentje:

Alaplap : Gigabyte 945GCM-S2L

Processzor : Intel Core 2 Duo E7200 @ 2533 MHz

Hömérsékletet hol tudok nézni?

2009. aug. 19. 12:48
 5/8 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

Alaplap : Gigabyte 945GCM-S2L

Processzor : Intel Core 2 Duo E7200 @ 2533 MHz

Hömérsékletet hol tudok nézni?"

Hát....nekem Nvidia kártyám még sohasem volt, talán jobb egér klikk , és az előugró ablakban a forceware-re kattints, de ez nem biztos . (eddig csak ATI kártyákat használtam)

2009. aug. 19. 12:55
 6/8 anonim ***** válasza:

"Jol van rögzitve, pasztát honnan tudod szerezni? és mit csináljak vele?"

Számítógépes boltokban tudsz venni, pár száz forintba kerülnek. Leszeded a hűtőt, letörlöd a régi pasztát, rárakod az újat, visszarakod a hűtőt.

Ha a hőmérsékletre vagy kíváncsi, akkor ajánlom az Everest nevű programot, ami többek között az alkatrészek hőmérsékletét is megmutatja.

Ha gondolod, tényleg vehetsz egy új hűtőt, szerintem nem rossz ötlet.

2009. aug. 19. 13:40
 7/8 A kérdező kommentje:
Az lesz, az a biztos, köszönöm mindenkinek a segítséget!
2009. aug. 19. 13:59
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a problémát egyszerűbben is meg lehet oldani a garancia elvesztése nélkül... elmész a boltba, veszel egy jó nagy ventit (pl egy 12 cm-est vagy amekkora befér a gépházba) és beteszed úgy, h a kártyádról SZÍVJA a levegőt kifelé a házból...mert a kártya hűtése semmit nem ér ha meleg levegő bennragad a gépházban...én is szívtam ezzel, de mostanra már kicsit jobb a helyzet...
2009. aug. 19. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!