Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Táp beindítása alaplap nélkül...

Táp beindítása alaplap nélkül lehetséges?

Figyelt kérdés
van egy 180 W os Dell tipusú tápom, ami semmi másra nem kell, csak hogy stabil 12 V ot adjon :))) A lényeg hoy végfokokat szeretnék letesztelni, de nem tudok honnan 12 V ot szerezni, és a gépemben lévő tápra nem akarom kötni. Szóval lehetséges lenne beindítani azt önmagában? vagy muszáj lenne alaplapra kötni? :// Gondolom valamilyen módon csak beindul az magától is :))))
2012. dec. 3. 11:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
2012. dec. 3. 12:27
 2/11 anonim ***** válasza:

Az ATX tápoknak alapból van 12V-os csatlakozója.

Itt tudod megnézni a csati lábkiosztását: [link]

2012. dec. 3. 12:33
 3/11 A kérdező kommentje:
ÖÖm köszi mindenkinek, 1 kérdés még lenne, azaz 2 xD szóval első kommentelőhöz: ez m1 milyen táppal is, de müködik, avagy más tápoknál máshol van ez a kiosztás? másodikhoz: köszi a képet, kb érthető is, de a PS_ON, vagy a PWR_OK indítja be a tápot, és melyik másikkal kell összekötni az indításhoz?
2012. dec. 4. 15:20
 4/11 anonim ***** válasza:
ATX tápokkal működik, ezért szabvány. Amelyik táp nem ATX azoknál máshol lehet a kiosztás. Mivel nem írtad, hogy milyen tápod van konkrétan.
2012. dec. 4. 15:39
 5/11 anonim ***** válasza:
A PS_ON lábat kell összekötni bármelyik COM lábbal. A PWR_OK csak a tápfesz ellenőrzésére van.
2012. dec. 4. 16:48
 6/11 A kérdező kommentje:
köszi megint, és típus: Dell NPS-180AB A -ezt olvastam rajta xD a fele kínai szal ennyit szedtem ki gondolom ez a típusa, viszont ennyire nem értek hozzá, azt sem tudom mi az h ATX :DD remélem amit leírtam elég információ. [link] ezek szerint jól írtam le a típust, mert ez jött ki róla :)
2012. dec. 4. 20:23
 7/11 anonim ***** válasza:
Ennek a tápegységnek ATX csatlakozói vannak. A rajz alapján simán el tudsz igazodni rajta. A csatlakozók mérete + a kábelek színe szabványos, vagyis nem tudod összekeverni őket. Lényeg (ahogy már írtam) a PS_ON + COM összekötésével tudod bekapcsolni és erről a csatlakozóról tudsz 12v-ot nyerni: [link] :)
2012. dec. 4. 20:55
 8/11 A kérdező kommentje:
Aha, köszi szépen :) am a többi csatlakozó nem müködik ilyenkor? na jó elég lesz nekem 1 x 12 V is :) köszi mindenkinek :))
2012. dec. 5. 09:21
 9/11 anonim ***** válasza:
De, működik mindegyik. De ez a csati kimondottan 12V-os segédcsatlakozó a nagyobb teljesítményű processzorokhoz.
2012. dec. 5. 10:43
 10/11 A kérdező kommentje:
Aha értem, am már leteszteltem, szerintem hibás a táp. sikerült beindulnia, de a hütése nagyon gyengén dolgozott, mikor pedig rákötöttem pl egy szimpla PC ventilátort, meg is állt és ujra kellett indítani... na nem baj, majd szerzek másik tápot, és köszi a segítséget, mert így legalább tudom hogy mit hogyan :)
2012. dec. 5. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!