Mi a baja a videokártyámnak (Radeon HD 6850)?
Most vettem egy HD 6850-es kártyát, de nem tudom használni. Amikor betettem a gépbe, először még elindult, bejött a Windows is, aztán miután felraktam a driverét, egyszerűen lekapcsolt. Utána már a Windows sem indult el vele. Bekapcsoláskor bejön a boot screen, még a Windows logóig is eljut, de utána lekapcsolja a monitort és semmi.
Bementem a BIOS setup képernyőre is, ott meg a képernyő tele volt piros pontokkal. Megpróbáltam berakni a Windows telepítőlemezt, de amikor eljutott a partícionálás képernyőjéig, a szokásos kiírt szöveg (Nyomja meg az L-t a partíció törléséhet stb) tele volt értelmetlen szavakkal, a betűk összevissza felcserélődtek.
Lehet, hogy rossz a kártya memóriája?
Windows XP rendszerem van, AMD Phenon II X7 processzor, 4 GB RAM, 600W PSU.
Ha ez a kártya ilyen szar, nem lenne érdemesebb NVIDIA-t venni, Melyik az az NVIDIA, ami ugyanazt tudja, mint ez, vagy aminek kb ugyanez az ára (40000)?
Azért a GX Lite-ot ne emeljük piedesztálra, csak a 700-as modell teljesített megfelelően, a "kicsik"(500/600) nem. Ez szerintem sok minden, csak nem tűrhető.
40K-ból meg nV-nél a GTX 650Ti ami játszik.
Akkor tehát ha mégis Nvidiára cserélném, akkor szóba jött a GTX460, GTX560Ti és a GTX650Ti
GTX460-ból látok SE-t 37000-ért és OC-t 41000 ért, ezek közt van különbség?
A GTX560Ti 42 körül kezdődik, de van belőle rendgeteg fajta, 70 ezerig. Ezek közt mi a különbség?
A GTX650Ti 38 körül indul és megy 60-ig, tehát ebből is sokféle van, itt mire kell figyelni?
Szóval úgy mindent egybevetve ezek közül leginkább melyik típust ajánlanátok? A keret olyan 40-45 ezer körül van, és azt szeretném, hogy minél több FPS játék menjen rajta viszonylag jó minőségben, és a HD videók se akadozzanak. Nem kell a csúcs, mert hát a rászánt összeg sem csúcs, csak egy viszonylag jó kártya a mai ár/teljesítmény viszonyok közt, ami a fentieket tudja.
Ja, és jó lenne minimum 2 DVI kimenet plusz egy HDMI, tehát hogy két monitort meg egy TV-t ráköthessek.
Sajnos az Nvidia számozási és jelölési rendszerét egyáltalán nem ismerem, ezért vagyok ilyen sügér az egészhez, és ezért választottam először AMD-t, de lehet, hogy hiba volt.
De az eddigi válaszok is nagyon sokat segítettek, köszönet érte, és az esetleges továbbiakért!
Elég zavaros ez nekem
kérdezö 42 ért egy gigabyte van ha megfelel és a webshop is megfelelet ... te tudod
.
viszont nézd lejebb inkább 50 felet kezdödnek 560Ti -k.
Ti közt nincs különbség (legfeljebb hütésbeli meg OC beli de különbözö nagyon eltérö verziókról nemtudok)
448 ast azt jelzik
2GB ost is jelzik
.
GTX 650Ti t vegyél szerintem
.
és ha roszalkodna továbra is géped vizsgáltasd be szerintem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!