Gigabyte Radeon 7870 (2GB ram) vs Msi GTX 660 TF 2gb?
Nem ilyen "csőlátással csakazAMD" kommentekre vágyok.
Mindenki azt írja, hogy amd jobb, de a tesztek, amiket látok, másról árulkodnak. Plusz még ott van a PhysX is. Oké, hogy kevés játéknál van haszna, de van. Plusz még a CUDA támogatás a CS6 előtti adobe termékeknél.
nekem is nvidia kártyám van
ja 2.vagyok
de az ati jobb
a tesztek ellenére jobb és kéaz
jobban viszi a játékokat haveromnak a 256mb-s ati vga-ja 700mb-t is engedett
Oké, ez tényleg elég gáz, de ne egy-két idiótából ítéljünk meg itt mindenkit.
Fogyiban nincs túl nagy difi, picit jobb a GTX 660. Amúgy a teljesítményben jobb a HD 7870 mint a GTX 660.
"de a tesztek, amiket látok, másról árulkodnak."
Az, hogy melyik a jobb erősen függ, hogy milyen játékban. Pl lehet olyat nézni ahol az nV-k alázzák az AMD karikat, de van olyan játék is ahol a GTX 680 HD 7870 szintet produkál. A legtöbb tesztoldal tesztjáték felhozatala nem a legfrissebb, komolyabb DirectCompute ficsőröket tartalmazó játékok nem fordulnak meg ott.
Ebben a PH!-s tesztben viszont igen, látszik, hogy a GCN-nek ez jobban fekszik mint a keplernek(ennek oka viszont már nem olyan "egyszerűen emészthető":)), és ez az irány egyre csak nő. Az új játékok nagyobbik része már tartalmaz ilyeneket, és és a DX11.1 egyik újítása még jobban segíti ezek terjedését. A tesztben látszik is, hogy összességében a HD 7850 szintjét hozta a GTX 660 aminél "picit" a HD 7870 többet nyújt. Persze mint fentebb említettem, hogy attól függ hol. A két architektúra eléggé más, így megvan az egyiknek meg másiknak is jobban fekvő terület, de gondolom ilyen kártyák min full HD-re vennél, meg újabb játékokra. Az AMD Gaming Evoled egyértelműen domináns a játékoknál(ezt azért jegyeztem meg, mivel AMD-knél ez nem marketing szinten van, a játékok fejlesztésébe segítenek is a fejlesztőknek).
"Ja és pl. a Borderlands 2-s Physx effekteket egyáltalán nem támogatja a 7870? "
Nem, de lehet számoltatni CPU-val. Erről itt van egy ksi írás:
Magát a PhysX-et nem tartom perdöntő érvnek, ahogy e is írtad, eléggé kevés játék van aminél haszna lenne.
ui: Bocs a kicsit szétszórtságért, hosszú nap volt a mai :)
Hmm.. lehet mégis meggyőztél, hogy 7870-t vegyek. :) Köszönöm a részletes választ!
Illetve még lenne egy kérdésem: A Gigabyte kártyákról mi a véleményed? Ellenállnak az idő vasfogának? Sok hibás termékük van?
LOL:)
persze és 60-70ezer plusz megér egy komoly 7970 :P
amugy GTX660Ti ben gondolkodj szerintem ha vidia
ha amd akkor meg 7870 de van pl VorteX és Hawk is a világon
de ha gigabytet szeretnél szived joga én nem ajánlom de ez mondhatod hogy "egyéni vélemény"
Szvsz jók, persze a netes társadalom erről most eléggé megoszlik, van aki csak dicséri, van aki némi előző szériában fellépett gond, meg pár kattogós venti miatt szidja mint a bokrot, meg a középút amibe magam is sorolnám.
Azt viszont megmondom, hogy én sapphire vennék, tuti megkapod a giga árában, és elég jó márka, kevés gonddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!