Amd athlon XIII proci magfeloldas?
Figyelt kérdés
Hello! Az athlon xIII (3magos) 3.40ghz procim magjait hogy oldhatom fel 4 magra? :D azt hallottam lehet.. Videokat varok inkabb, de jo egy ertheto leiras is!:)2012. nov. 11. 19:57
1/15 anonim válasza:
Először is egy megfelelő déli hídra van szükségünk amely tartalmaz ACC-t (Advanced Clock Calibration): SB710 és SB750. Az SB8xx lapjai nem tartalmazzák az ACC-t, de a legtöbb fel van szerelve a gyártók által valamilyen egyéb külső megoldással ami támogatja a magfeloldást.Milyen alaplapod van ?
2/15 A kérdező kommentje:
Asrock 960gm-gs3 fx lapom van
2012. nov. 12. 13:59
3/15 anonim válasza:
Igen azzal a lappal fellehet oldani a magokat mivel SB710-es déli hídja van!Itt egy videó segítségül : http://www.youtube.com/watch?v=SRgo1X2DvdI
Mondjuk a gyári proci hűtőt cseréld le ha huzamosabb ideig akarod úgy járatni!Több mag nagyobb hő.
4/15 anonim válasza:
Még annyit hozzá hogy ha megfeloldás után lefagy vagy újraindul vagy bármi meghibásodás annak az oka lehet hogy a 4. mag hibás, tehát ha fel is tudod oldani nem biztos hogy jó!
5/15 A kérdező kommentje:
A 3 maggal volt 34celsius...
Akkor 4el 41-2 fele nem menne nem? Es ha feloldottam, es fagy, vagy nemjo, akkor vissza lehet rakni nem? Es ha feloldom 1x akkor annyi a garancianak nem?
2012. nov. 12. 15:55
6/15 anonim válasza:
Igen kb annyi lenne a hőfok alapjáraton de terhelve simán felmehet 55-60 fok környékére is egy gyári hűtővel, és igen ha nem működik akkor újraindítás után kitudod kapcsolni a 4. magot.A garanciát nem tudom hogy elveszíted e ha aktiválod a magot.
7/15 A kérdező kommentje:
Ertem. Es ezt megeri csinalni? Sokkal erosebb, gyorsabb lesz? Vagy csak kicsit?
2012. nov. 13. 13:01
8/15 anonim válasza:
Hát nagy különbséget szerintem nem lehet észre venni 3 és a 4 mag között normál használatnál.Persze komolyabb játékoknál vagy programoknál már észrevehetőbb, de ott sem nagymértékben.Azt hogy megéri valószínűleg igen mert vannak emberek akik kifejezetten az ilyen procikat keresik és próbálják feloldani a magokat esetleg még tuningolni is.Nekem egy Phenom X2 550-es volt a gépemben és simán ment 4 maggal is de néhányszor hibázott ezért csak 3. maggal használtam, de nem sokkal volt gyorsabb mint 2 maggal, és inkább lecseréltem egy 965Be-re, ami jelenleg is tökéletesen muzsikál!
9/15 A kérdező kommentje:
Nemrég vettem, vagy 2 hónapja, nem hiszem hogy feloldom a 3év gari miatt!:D Majd 1-1/2 év múlva fogom szerintem.. Szerinted 2 év múlva a játékokhoz elég lesz ez a proci húzva és tuningolva persze..?
2012. nov. 13. 16:24
10/15 anonim válasza:
Lehet elég lesz lehet nem ezt majd megtapasztalod 2 év múlva, de tapasztalatomból mondva inkább az utóbbi, mert én ma már nem vettem volna X3-as procit, főleg nem Athlont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!