Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik konfigot ajánlanátok...

Neuhauser László kérdése:

Melyik konfigot ajánlanátok inkább?

Figyelt kérdés

1.:

CPU: AMD Athlon XP 2600+ (1917Mhz/512k L2 Cache/333 (166) FSB / Barton)

VGA: Gigabyte GeForce 6200 (AGP8x / 256MB DDR2 / 64bit)

VAGY

2.:

CPU: Intel Celeron D 3,06Ghz / 533 (166) FSB / 256k L2 Cache

VGA, ugyanaz, csak az alaplapon 4x-es az AGP

Azért kérdezem, mert bár a procinak magasabb az órajele, és a belső FSB-je, de megéri-e, ha az AGP sebesség csak 4-szeres, és az L2 Cache fele akkora?

2012. nov. 9. 19:05
 1/7 anonim ***** válasza:

Mennyit szánsz rá?

Egyiket sem ajánlom még irodai programokhoz és netezéshez sem.

2012. nov. 9. 19:11
 2/7 A kérdező kommentje:

Jelenleg az 1-vel rendelkezem, és irodai célra + netezésre kiválóan megfelel

Annyi, hogy megéri-e a Celeron - ost átpakolni (ingyen jutok hozzá) ?

A mostanin (AMD) a Red Alert 3, a C&C Tiberium Wars, Need For Speed Most Wanted, Age Of E,mpires 3, és hasonló grafikájú játékok mennek rendesen

2012. nov. 10. 00:03
 3/7 anonim ***** válasza:
hát az intel procit elve nem tudod átpakolni az amds alaplapba .szval eget verő különbség nincs de szerintem az amd jobb ha csak ezekkel játszol
2012. nov. 10. 00:06
 4/7 A kérdező kommentje:

Alaplappal együtt kapnám, azért is írtam, hogy az Intel - esen csak 4x - es az AGP (A videokártya meg 8x - os, tehát nem tudna kibontakozni teljesen abban a lapban)

Ja, és az Intel - nek nem 166 a külső FSB - je, hanem 133 (a belső az 533)

Szóval az órajel nagyobb, de minden más gyengébb, ha a Cerkát rakom össze, szerintem is maradok a Bartonnál...

2012. nov. 10. 08:18
 5/7 A kérdező kommentje:

...tudom, nem mai cuccok, de nem vagyok gazdag, hogy vegyek egy kétmagos procival ellátott gépet...

Ja, RAM amúgy 2 GB (2x1GB) DDR RAM , de Single Channel - ben, mert nem egyformák

2012. nov. 10. 08:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem érdemes lecserélni, a Celeron csere inkább visszalépés volna, viszont használtan is aprópénzért dobálják az emberek után a második, harmadik generációs kétmagosokat. Egyáltalán nem drágák.
2012. nov. 10. 11:17
 7/7 A kérdező kommentje:
...heti 10.000 Ft - ból élek ALBÉRLETBEN, szóval még az 5-6ezer ft-os cucc is drága nekem.....
2012. nov. 11. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!