Valószínűleg hibás a HDD-m, mi a teendő?
Nagy valószínűséggel hibás a merevlemezem bizonyos szektorai.
Most erről a gépről írok, de tegnap amikor be akartam kapcsolni, akkor az istenért nem töltött be.
Fekete képernyő, csak a nyíl és a homokóra látszódott mellette, de nem akart tovább menni. Hiába indítottam újra, és újra mindig szar volt, aztán valamikor ilyen jött elő, hogy valami ellenőrizni kell a lemezkonzisztenicát, meg sípolt is néha a vinyó. De sosem töltött be az egész rendszer. Még csökkentett módban sem. F8, F12 boot beállításokat is próbálgattam, mind hiába...(mondjuk azokhoz annyira nem is értek)
Mi lehet a gond?
És mi a fene az a lemezkonzisztenica?
Illetve még ilyen is előjött a fekete képernyőn a lemezkonzisztenica ellenőrzésének a végénél:
"Meghatározhatatlan hiba történt:(766f6c75....) valami ilyesmi számok és betűk.
Egyszer eljutott a kék képernyő "üdvözöljük üzenetig, de ott megint leállt.
És mondom, csökkentett módban sem volt jó. Ma viszont valamiért elindult.
Mit tanácsoltok? Netán a boot beállításoknál kell valami?
Na látod: ""Meghatározhatatlan hiba történt"
Vagy is még a gép sem tudja a hiba okát, akkor szerinted mi honnan olvassuk ki. A csillagokból. Annyi biztos hogy haldoklik a vinyód, tehát ki kell cserélni. Ennyi...
Próbáld meg először rendszer lemezről javítani.
Ha nem megy formatáld le. Nem vagyok biztos benne, hogy annyira szektorhibás, hogy kidobó lenne. 1 próbát ez szerintem megér.
Amikor fent van az új rendszer- ha eljutottál idáig - a Hard Disk Sentinel program megmutatja mennyire jó vagy rossz a merevlemezed.
nem biztos hogy a HDD a hibás.
az hogy a konzisztenciát ellenőrizni kell az lehet az miatt is hogy a rendszer nem megfelelően állt le. tehát azért mert betöltés alatt újraindítottad a rendszert
ha hibás szektorok lennének a HDD-n azt nyilván a rendszer is képes megszámolni és jelzi.
azt javasolnám hogy telepítsd újra a windowst és ha sikerül működésrebírni akkor dobj föl egy HD sentinelt ez megmondja majd hogy a vinyód-e a hibás
"Illetve még ilyen is előjött a fekete képernyőn a lemezkonzisztenica ellenőrzésének a végénél:
"Meghatározhatatlan hiba történt:(766f6c75....) valami ilyesmi számok és betűk. "
Ezek szerint a gép nem tudja javítani a HDD hibáit. Szerintem még is csak haldoklik az a vinyó...
"rendszer nem megfelelően állt le."
Ez lehet, mivel nincs a gépen reset gomb, így a power hosszani lenyomásával kapcsolom ki, ha lefagy. De ettől még nem lehet az, hogy egész nap szar volt tegnap...
Esetleg töredezettségmentesítés ????
18:35
Remélem nem... :) Nem akarok nagyon 20 ezret kiadni egy laptop hdd-ért mostanában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!