Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egyik processzoron fullon, a...

Egyik processzoron fullon, a másikon pedig szaggat. Na de mégis hogy?

Figyelt kérdés

Az ismerősömnek van egy ilyen processzora: [link]

Ki szerette volna próbálni a Mafia 2 nevű játékot.Mondtam neki,hogy azzal a processzorral elég rosszul fog menni,mert elég gyenge már,hiába van mellette a jó VGA(HD7750 1GB DDR5,3GB RAM,DDR2)

Másnap mondja,hogy feltette,és fullon megy,40 FPS-el.Kicsit ezen elcsodálkoztam,mivel a az ajánlott CPU-nak egy 4 magos CPU-t kér.El is mentem hozzá,és tényleg,akadás mentesen,fullon megy a játék.

Na erre mondom,hogy én is ki próbálom,ha neki megy egy egy magos(2 szálas,nem tudom,hogy ez sokat számít-e?) processzoron,akkor az enyémen is fog menni (az enyém Intel Pentium Dual-Core E2180,VGA-m HD6670 DDR5 1GB,2GB RAM,monitor felbontása 1280X1024).Biztos voltam benne,hogyha neki megy azon a CPU-n,akkor nekem is fog menni szépen.Hát nagyot tévedtem.Még minimumon is alig lehet játszani,az átlag FPS 4-9 között van.Most ezt nem értem.Hogy nem megy nekem normálisan egy 2 magos CPU val,ha az ismerősömnek megy egy 1 magossal.Olyan sokat számít az az 1 mag 2 szál?Megtudjátok ezt magyarázni?(Bocsi a hosszú szövegért)

2012. nov. 6. 19:11
 1/7 anonim ***** válasza:
Ennyit jelent egy VGA, mert gondolom itt azon dől el a verseny, hogy az ő 7750-e ennyivel jobban teljesít, tehát hiába jobb a procid ha szarabb a VGA-d...
2012. nov. 6. 19:15
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát oké oké,de azért egy HD6670 is röhögve elkellene boldoguljon a Mafia 2 vel,1280X1024-es felbontáson.FULL HD ban még megérteném,na de ezen a felbontáson tuti,hogy normálisan kéne menjen)
2012. nov. 6. 19:18
 3/7 A kérdező kommentje:
Szerintem nincs rá logikus magyarázat.........
2012. nov. 6. 19:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Neked rosszabb a vga, 1el kevesebb ram 2ghz proci órajel meg 1mb cache. Neki meg 3ghz meg 2mb cache.
2012. nov. 6. 19:31
 5/7 A kérdező kommentje:

HD6670-már mint mondtam,azon a felbontáson elég kell,hogy legyen

2GB RAM-ajánlottnak is annyit kér,szóval ez is elég kell negyen

2012. nov. 6. 19:38
 6/7 anonim ***** válasza:
Hiába van ott 6670 ha gyenge a proci hozzá és limited van, bár a 4-9fps azért durva. Amúgy milyen oprendszert használ és használsz te?
2012. nov. 6. 20:16
 7/7 A kérdező kommentje:
Windows 7 64 bit,és a régi XP rajta maradt,mivel nem tudtam formázni a merevlemezt :) Ez gondolom nem jó,mert lassítja a gépet,de biztos nem ez a legfőbb baj.
2012. nov. 6. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!