Mit gondoltok erről a configról?
asrock 970 extreme 3
amd bulldozer fx-8120
sapphire radeon HD 7950
kingston hiperX 8gb
seatage 1tb 7200rpm 32mb
OCZ vertex 128gb
chiethef ctg-500w-80p
artic freezer 13pro
samsung sh222bb/bebe
lg ips224v
Nem tudom milyen ház legyen.
Jogosan, mivel játékra teljesen felesleges. SSD-ből samu 830-at vennék.
"A táp sztem oké, sőt kicsit ágyúval verébre."
A mondat első részéhez. Toxic arra értette, hogy ez egy elég erős, drága kis gép, a CTG-500 meg jó táp, de ez belépőszint. Ettől független okés.
A mondat második részét magyarázd.
nekem az 500-as táp a szűk keresztmetszet..
a videokari 150+75 wattot vesz fel
a proci 125 wattot, és máris 350-nél járunk..
az én régi Radeon HD3850-esemhez a leírás szerint a minimum az 500-as táp...
Ha nem piszkálja az ember a HD 7950 max fogyasztása 200 watt lehet. A CPU 125 wattos TDP osztályba esett, de ez nem jelenti azt, hogy annyit is eszik, de tegyük fel, hogy maxon annyit is fog. Ahhoz, hogy a VGA meg a CPU is egyszerre maxon egyen CPU meg VGA stressz progit kell futtatni egyszerre. Amúgy a CTG-500 12V-on tud 400 Wattot.
"az én régi Radeon HD3850-esemhez a leírás szerint a minimum az 500-as táp..."
Ez a mondat sokat elárul a hozzáértésedről(pontosabban annak hiányáról).
"ha te vitázol egy gyári leírással, nem biztos hogy jobban értesz hozzá."
Ez egy erősen túlméretezett érték a vacak, vagy csak simán 12V-on gyenge tápok miatt. Sokkal célszerűbb a maximális fogyiból kiindulni mint ebből.
Példa: A HD 6850-re a gyártó minimum 500 wattos tápot ír. 400-as FSP Hexám van, semmi problémám nincs, de volt PH!-n olyan elvetemült aki HD 6870-et hajtott 350-es APN-el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!