Alaplap RAM limit?
Figyelt kérdés
Van egy Gigabyte EP31-DS3L alaplapom és benne jelenleg 2*2GiG-es RAM modul (szóval 4 giga össz.). Felmentem a gyártó honlapjára, ( [link] mert akarok még 1-2 gigát (igen hardcore gémer vagyok ám ;)), de azt írja, 4 giga a ram limit. Osom 64 bit, és még van 2 szabad ram slot, úgyhogy ez valószínűleg szoftveres limit lehet, ha egyáltalán limit. Na a kérdés az, hogy ezt a limitet le lehet-e tiltani vagy valami? Kösz a válaszokat. :)2012. okt. 26. 17:33
1/13 anonim válasza:
Én most el nem olvasom, de nem arra gondolnak hogy slotonként 4GB?
2/13 A kérdező kommentje:
azt írják: "4 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 4 GB of system memory". Lehetséges, hogy slotonként...
2012. okt. 26. 17:39
3/13 anonim válasza:
Szerintem meg összsen tud 4GB-ot.
Azért ez a lap a maga idejében is alsó kategória volt, a P31 chipsettel (nekem is volt ilyen lapom). Ezzel manapság ne nagyon akarj hardcore gamerkedni.
Amúgy elég még a 4GB RAM is játékra a legtöbb esetben.
4/13 A kérdező kommentje:
Az a vicces, hogy ez 2009-es alaplap, és még a sulis infósgépek is támogatnak vagy 8 gig ramot, és nem 3 perc alatt jutnak el az OS-ig... Talán esetlegesssssessssen BIOS frissítés?
2012. okt. 26. 17:49
5/13 anonim válasza:
A 4x4GB annyit mond hogy 16, ez már csak elég.
6/13 Közveszélyes Kontár válasza:
És milyenek a sulis gépek?
és neked 3 perc alat indul el windows?
mert akkor merevlemez lasú vagy hardver (kábel stb.) hiba van
7/13 A kérdező kommentje:
OK, persze, de azok a slotok. Most arra lennék kíváncsi, hogy ez össz limit vagy slot limit. Ma már szarrá gúgliztam magam emiatt. Semmi. Mondtam jön a GyK. De aztán még 1 generációig is jó lenne a 4G. Majd max. egy alaplapcsere.
2012. okt. 26. 17:54
8/13 A kérdező kommentje:
Ja és nem 3 perc alatt bootol be a Windows, hanem 3 perc alatt jut e a Windowsig. Az azért más. :) Gondolkoztam már, hogy lehet a vinyó foshat, de elméletileg minden HDD cucc hibátlannak írta...
2012. okt. 26. 17:56
9/13 anonim válasza:
Elvesztettem a fonalat, hát te irtad le hogy 4x4GB van megadva a leirásban. Hogy másképp lehetne 4x4 mint slotonként 4GB?
10/13 anonim válasza:
Ahogy írtam, a P31 egy butított alsó kategóriás chipset volt, nem az számít mikori a lap...
Amúgy a P31 leírásánál is max 4GB van, szóval szerintem ez összesen ennyi, nem slotonként.
A Gigabyte honlapján sincs írva hogy slotonként kell érteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!