Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Bad szektoros winchester...

Bad szektoros winchester javítása ily módon?

Figyelt kérdés

Van egy 160 GB-os Western Digital IDE-s winyóm. Ebből 100 GB bad szektoros. Vagyis a gépem (XP) csak 50 GB-ot lát. Az everest is 160 GB-ot mutat. A flobo meg ehhez hasonló HD javítók rendszer alatt lefagytak. Pendrive-n DOS alatt pedig nem tudta (nem talált) a hibát kijavítani.

Tehát a kérdésemre: Amikor újratelepítem a winchestert, és ott van, hogy 1. 50 GB Formázatlan (ezen volt a régi rendszer), 2. 50 GB Nem Patricionált, 3. 50 GB Nem patricionált.

Ha az 1. Nem patricionálthoz nyúlok hozzá, és az 50 GB-ot átírom 100 GB-ra, visszamegy az érték 50 GB-ra. Ha törlöm az 1. Patrciót, akkor meg eltűnik. Hogyan lehetne itt visszahozni azt a 100 GB elveszett helyet?

2012. okt. 24. 20:37
 1/8 MSC ***** válasza:

Vagy úgy hogy letöltesz egy spéci formázó progit pl

partiton managger 8 boot cd írd be a goole

vagy pedig csere lesz

2012. okt. 24. 20:47
 2/8 anonim ***** válasza:
A Badsector-ok nagy részét nem lehet javítani. Ezek hardveres hibák lesznek, amiket semmilyen szoftver nem javítja. KUKA...
2012. okt. 24. 20:51
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha szektor hibás akkor sehogy.

Esetleg próbáld meg külső programmal egy partícióra formázni a teljes merevlemezt, ha lehet. Ha (egyáltalán) végez a formázás nézd meg mennyi helyed maradt és gazdálkodj azzal.

De szerintem nem érdemes foglalkozni vele, leírásod alapján 100GB szektor hibás. Ez már bőven túl van azon a határon amikor ki kellene cserélni. Most még csak a merevlemez ment tönkre. De mi van akkor ha több szektor megy tönkre, esetleg darabok is vállnak le a lemezek felületéről, sérül az olvasó fej, erőlködik a meghajtó motor, több energiát vesz fel, és végül zárlatot okoz? Ez akár a tápegységet, alaplapot is magával ránthatja.

Szerintem még most cseréld ki ha módod van rá.

2012. okt. 24. 20:51
 4/8 anonim ***** válasza:

Egyesítsd a három pertíciót, majd futtass le egy chkdsk /f parancsot. Valószínűleg a Chkdsk felajánlja, hogy a következő rendszerindításkor végzi el az ellenőrzést.

Ez azt is pontosan megmondja neked, hogy mennyi rossz (bad) szektor van a merevlemezeden.

2012. okt. 24. 21:09
 5/8 anonim ***** válasza:
pertíciót = partíciót
2012. okt. 24. 21:09
 6/8 anonim ***** válasza:
töröld szerintem is az összes partíciót utána már engedni fogja 150gigásra megformázni
2012. okt. 24. 21:25
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Egyébként van, amikor ha egérrel kattintok egy mappára, vagy egy játékban valahova, akkor egy kattintásra megnyit egy mappát, visszafelé meg visszamegy két könyvtárat is (mappa). Szerintem ez is a winchester miatt lehet.
2012. okt. 24. 21:57
 8/8 tamasoft ***** válasza:
Ezzel a winyóval kockázatos tevékenykedni. Adatvesztést okozhat, megette a kenyere javát.
2012. okt. 24. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!