Hardverek számára fenntartott memória?
Üdv!
Az érdekelne, hogy Win7 (64 bites) alatt hogy lehetne kikapcsolni, vagy állítani a hardverek számára fenntartott memória méretét? 8 Giga RAM-ból így csak 4-et használhat a gép! Hol lehet ezt kikapcsolni?
Az alaplapom ASUS M5A97 R2.0
és 2 darab 4 gigás Corsair XMS3
A memóriák biztos jók, mert egyszer már tudta használni mind a 8 gigát, de egy újraindítás után megint csak 4 giga maradt...
-Start
-msconfig
-rendszerindítás
-speciális beállítás
-maximális memória beállításánál a pipát kiszedtem, nekem így jó lett. próbáltam azt is hogy beírom hogy 4096, de nem mentette el...
érdekes ha neked is ezt windows elállitotta
ha nem ez volt a probléma akkor nemtudom...
virusirtót kéne futatni persze ha uj rendszer és rögtön feletetél egy valódi állandó védelmü virusirtót akor aligha leeht virus
neten látam csak:D
szóval nem én csináltam de megnéztem nálam is azért
szóval ha ott van pipa vedd ki
ha nincs akkor pedig nemtudom
szia (töröltem kérdést listámról)
Hátha valaki keresgél és hasznos lesz neki a találat, íme az én esetem megfelezett rammal, amit egy egészen meglepő véletlen bioszbeállítás oldott meg - két év után:
Gépben 2 ugyanolyan 2 gigás ram és egy egygigás videokártya, ám a rendszerek csak az egyik kétgigás ramot használták; bár felismerték a 4-et, és a bios is rendesen látta mindkettőt. XP és Win7 egyaránt: telepítve 4 gb, használható 2 gb; Win7-nél a feladatkezelő erőforrásfigyelője ezt úgy jelezte hogy hardverek számára fenntartva 2 gb. Ha csak az egyik ram volt berakva, akkor hardver számára csak 1 megát tartott fenn (alapból egygigás vidikari mellé minek is kéne 2 giga ramot lefoglalni)! Hiába állítgattam a bios-ban hogy mennyit adjon a videokártyának, bár a maximális érték 256 volt, ehhez képest bárhogy állítgattam, a windózok összesen 1,7 gb-t jeleztek neki; így legalább a fenntartott ram harmadrésze legalább hasznosulni látszott, de akkor is ott volt majd' másfél giga parlagon. Hiába keresgéltem és buheráltam a windózokat, hiába cserélgettem a ramokat az alaplapon, végül 2 álló évig így használtam a gépet. Mígnem egy igencsak vinyógyilkos, memóriaigényes feladatnál elszántam hogy a bioszban mindent pontosan beállítok ellenkezőjére, lesz ami lesz. Nem történt semmi különös, szóval gondoltam egyszerűbb lesz ha a gyári beállításokat visszatöltöm, úgyis csak a bootolási sorrenden szoktam változtatni telepítéskor. Háromféle gyári beállítás van, ami közül én eddig mindig az egyszerű "default"-ot választottam, ám most valami okból úgy gondoltam, kipróbálom a másik kettőt: "power saving" és "performance". És láss csodát, a power saving módban egyből megjelent a windószokban az egész négy giga ram. A kismillió beállítás közül egyik sem hatott a ramra, de ez a global template-szerűség igen. Ez ám az elmés bios. Ettől eltekintve egyébként jobbnak találtam az átlagnál, de akkor is: ilyen logikával hogy tudnak ezek egyáltalán működő szerkezeteket gyártani? Hogy az a búbánatos grmbrm ... ... ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!