Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Csak az asrock alaplapoknál...

Csak az asrock alaplapoknál van az a probléma hogy sata csatlakozó nem működik megfelelően?

Figyelt kérdés
Van egy pc-m amiben asrock 775v88+ alaplap van. 2db sata 1-es csatival, a 80gb-s ata-ás hdd-t szerettem volna lecserélni egy segata 160gb-os sata 2es hdd-re de miután öszekötötem vele állandóan szarakszik a gép a win 7et nagy nehezen sikerült rá tenni mert ott is állandóan hibát írt ki, és mikor indítom a gépet 4-5X újra kel indítani hogy be bootolja a windows. A hdd tökéletesen jó mert egyik volt gépemből szedtem ki és ott rendesen működött. Mitől van ez a gond és ez csak asrock alaplapoknál van mert gondoltam veszek egy másik 775-ös alaplapot. A sima ata-ás hdd-vel semmi gond de a staás hdd-t nem viszi megfelelően a dvd olvasó is sat-ás de aszal semmi gond. Előre is kösz a válaszokat.

2012. okt. 12. 14:33
 1/8 anonim ***** válasza:

SATA kábel... tedd rá a másik eszközre, és nézd meg úgy működik-e...

Egyébként nekem van egy ECS lapom, ami natívan nem kezel semmi sata eszközt.

2012. okt. 12. 14:36
 2/8 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy a HDD SATA2, a lapon meg SATA1 van.

Ez elvileg nem lenne probléma, de ezen a régi lapon egy vacak VIA 8237-es déli híd van, ami nem kezeli ezt valami jól.

A HDD-t nem lehet jumperrel SATA1 módba rakni?

2012. okt. 12. 14:42
 3/8 A kérdező kommentje:

Tudnátok nekem olyan alaplapot mondani ami rendesen kezeli a SATA hdd-ket?

Proci intel p4 3,2ghz(Virtuális kétmagos) 775

1gb ddr1 400mhz ram

Ati hd 4650Vga (agp)

segata baracuda 160gb SATA 2es hdd

2012. okt. 12. 14:49
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem bármelyik LGA775-ös lap amin SATA2 van, és jó a procidhoz. De ha lehet Intel chipsetes legyen.
2012. okt. 12. 14:50
 5/8 A kérdező kommentje:
De olyan ami ddr1-es és agp-s olyan alaplap nincs ami SATA 1-es. VAGY MÉGIS?
2012. okt. 12. 14:51
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom, nincs adatbázis a fejemben az összes létező LGA775 lapról...

Nézz szét pl itt:

[link]

Újat már amúgysem kapsz ilyet.

2012. okt. 12. 14:56
 7/8 Komplikato ***** válasza:

Ennek semmi köze az AsRock-hoz, szerinted más akkor nem is használ AsRock lapokat?

Több köze van a chipsethez, az első generációs SATA1 chipsetes lapok jó része nem vagy csak Bios frissítéssel kezeli jól a SATA2 HDD-t. Anno az Abit egyszer 38! alaplapjához adott ki ilyen frissítést. (Ott a SeaGate nem ment.)

De volt olyan chipset (NForce3 vagy 4?) amivel a Samsung SATA2 HDD nem ment jól.

Szerintem egy Bios frissítést csinálj előbb, meg nézd át a SATA beállításokat és ha IDE kompatibilisre van rakva állítsd át.

Kedves ECS hozzászóló, ha nagyon korai a lap, akkor lehet csak külön raid vezérlő van rajta, ezen esetben fel kell telepíteni és engedélyezni a Biosban és menni fog. rendszer telepítésnél okozhat problémát. Bár képzett felhasználó azt is megoldhatja.

2012. okt. 12. 15:08
 8/8 A kérdező kommentje:
Mikor rákötöttem akkor a raid-ot átállítottam a biosba no raidra fel is ismerte a hdd-t de állandóan kínlódtam vele, nehezen indult el a windows- mert nem akarta beölteni, meg mikor telepítettem hibákat írt ki de aztán valahogy sikerült feltenni a win, de hát 4-5X kel újra indítani és akkor talán betölti a windiwst. Bios frissités volt rajta mert a legujabb bios vanrajta, és elötte is volt egy asrock alaplpom 775i65g és ennél is hasonló gondok voltak egy másik SATA-ás hdd-nél.
2012. okt. 12. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!