Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Wacom Bamboo Pen (&Touch)...

Wacom Bamboo Pen (&Touch) digitális rajztábla (? )

Figyelt kérdés

Olyanokat kérnék elsősorban válaszolni akiknek van Wacom Bamboo Pen vagy Pen&Touch digitális táblájuk és Photoshop-pal használják!

1. Be lehet állítani valahol a szoftverében (ha van olyanja), hogy ha rányomjuk a tollat, a nyomástól függően

szélesebben, illetve vékonyabban rajzoljon a PS-ben?

2. A második kérdés hasonló, csak az lenne a pontos kérdés, hogy ugyanígy be lehet-e állítani azt, hogy a nyomástól függően halványabb vagy sötétebb vonalat húzzon?

És a 3. kérdés:

-Neked bejött

-Jól használható

-Rendesen érzékeli mikor érinted, és mikor nem a tollat?

-Jók rajta a gombok

-és ha A6-os méretű akkor szerinted rajzolásra/rajzolgatásra az A6 méret elég?

2012. okt. 9. 13:39
 1/2 Komplikato ***** válasza:

Mi értelme lenne a legdrágább és egyben legjobb tábla márkának, ha nem lehetne kihasználni a nyomásérzékenységet?

Egyszer kalibrálni kell a saját szoftverben/beállításaiban.

Az, hogy mit kezdesz vele, azt a programban. PS-t nem használtam még rajztáblával, de a Gimp-ben lehet ilyeneket állítani, hogy a rajzolás szélessége, erőssége, színe (fedése), stb változzon a nyomástól, nyilván ez eszköz függő. (ecset, ceruza, festékszóró, bélyegző, stb.)

Harmadik kérdésre, akit eddig láttam és elkezdett vagy munka miatt vagy komolyan vett hobbiból rajzolni, azok idővel mint váltottak nagy táblára, még ha vért is izzadtak mire kifizették. Hobbinak meg megtanulni tök jó egy ilyen.

2012. okt. 13. 13:32
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor valószínűleg ezt veszem meg. Egy kis ráfizetéssel, lenne keretem egy nagyobbra is (természetesen annak a pénznek lehetne megannyi más helye), viszont mivel nem vagyok túl profi, (inkább csak hobbiból rajzolok) így megpróbálkozok az A6 mérettel, legfeljebb később veszek egy nagyobbat...
2012. okt. 13. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!