Processzor felvilágosítás? CPU, GPU, APU
Voltak már régen is ilyenek hogy GPU ra irtak programokat legnagyobb részben és nem kimondottan rendelerédröl van szó.
kérdezö nemtudom mit szeretnél
"most akkor a gpu szerinted nem jó"
a vga-k-on is gpu van...
szóval nem értelek
"vagyis a játék a gpu n fut" meg a processzoron
még "APU elött is így volt"...
szóval nem értelek
cpu, gpu megvan
és memória is megvan
alaplap pedig betölti a "vga vázának szerepét"
vagyis nemtudom hogy lehet ilyen megrögzöten gondolkodni
hogy játék csakis egy kártyán tud jól futni...
ugyan ugy egy hardver az is
most máshogy lesznek a hardverek
máshogy programozák is
te mint játékos ezzel igazán nem kel törödj
most talán törödsz a dVGA k részletes hardver felépítésével?:)
ha pedig valami gyátónál dolgoznál vagy hardver fejlesztö szeretnél leni
azt itt gyakori nem tanítják :)
" ahogy észrevettem kevesebb FPS a játékoknál is"
Érthető piaci okok miatt eddig nem volt kifejezetten APU-ra írt játék, szóval nem tudom mi a nagy csoda. Igen, APU-ra írt. Egy APU egységnek vannak olyan előnyei amit egy CPU+dVGA páros nem tud a büdös életbe behozni(ilyen pl az elérési sebesség), szóval egy kifejezetten APU-ra írt program sokkal jobban futhat APU-n mint bármilyen CPU+dVGA-n.
"Rábíztuk az emberiséget egy olyan technikára, ami gyerekcipőben jár. Rohadt nagy felelőtlenség az egész. "
Ez egy szemlélet váltás, ami szépen lassan, egyre jobb köntösben végbe megy. Azt a hangnemet végképp nem értem ami nálam azt az érzést szülte, hogy te ebben a világvégét látod. Szerintem ne nézz annyi Terminátort.
"Ami most megy, az visszafejlődés."
Miért? Vagy az elején írtad baromság. Miért lenne baromság? Attól mert te nem érted, vagy miért?
"meg azt is hogy ez jövöben lesz kihasználva
DDR4 megjelenésekor igazából "
Miért a DDR4 hozná meg az áttörést? igen, az IGP teljesítménye függ a memóriától, de az eddigi tendenciát nézve(meg magukat az APU-kat) nem értem ezt a kijelentést.
"Ha olyan jó a GPU akkor miért nem GPU-t raknak a processzor helyébe?:DDD"
Mert a GPU nem a CPU helyettesítésére szolgál. Persze van ami GPU-n jóval jobban fut mint CPU-n. Azt azért érdemes megemlíteni, hogy programozói berkekben írják, hogy GPU-ra programozni nehezebb mint CPU-ra. Ennek a gondnak a szülötte a HSA.
"Most akkor megpróbálom játszani a hülyét"
Jól csinálod :P
"mitől nagy áttörés?"
Ez muszáj lépés volt. Mint említve lett a jelenleg normálisan már nem lehetett fokozni a teljesítményt, és volt két lehetőség, de az egyik az egyszálas teljesítményt kivégezte volna, és a gyártók így az APU mellett döntöttek(az meg valamit csak jelent, hogy a nagy gyártók mint APU-ba vélik a jövőt).
nem leváltani fogja a GPU a CPU t hanem kiegészíteni ahogy eddig is kiegészitette
csak mostantól sokkal hatásosban és kihasználhatóbban
magában egyetlen egység nem lene jó megoldás pont a sok egységben rejlik a nagy teljesitmény
szóval ahogy te gondolnád hogy CPU t beszüntetik és csinálnak egy ujat ami "GPU" és azon müködik gép
de nincsenek külön egységei
ez hatalmas korlát lene
lásd egymagos régi proceszorok amért lettek a többmagosak amit már itak
szóval a miél több egység a jó és azért még egység számot tudják növelni valameddig
hogy mi lesz 10nm után az majd a jövö kérdése...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!