Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit lehet egy cpu tuning...

Mit lehet egy cpu tuning során bios-ban elállítani amitől a gép újraindítása furcsává válik?

Figyelt kérdés
Furcsa alatt arra gondolok, hogy elindul a gép/felpörögnek a ventik majd leáll és ezt még 2-3 alkalommal majd megy. Stressz teszten noha nem próbáltam sokáig (prime95-el 45percig) nem volt gond, hőmérséklet se magas viszont egy kicsit aggasztó ez a dolog ha újraindítom a gépet.
2012. szept. 28. 08:24
 1/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Talán ha te leirnad mire mit álitotál

Amugy konkrétan ram ra gondoltam tegnap azhitem 400 (200) as csak amugy szorzózáras?

2012. szept. 28. 09:20
 2/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

E2220 szórzózáras?

Mert épkézláb tuning csak szórzó emelésével végezhetö

Alaplapon nincs pupos kondi vagy hasonlo?

2012. szept. 28. 09:23
 3/9 anonim ***** válasza:

nem vagyok híve a procci húzásának

de csak az csinálja aki ért is hozzá

mert hamar elszállhat

2012. szept. 28. 09:28
 4/9 A kérdező kommentje:
Elvileg a proci jól húzható csak ugye nem mai darab. Ram-ot nem húztam tegnap csak hagytam alap beállításon és így is ezt produkálta. Viszont ha visszaállítottam biosban mindent, akkor rendesen működött.
2012. szept. 28. 11:07
 5/9 anonim ***** válasza:
Túl nagy FSB-t adsz neki, gondolom Gigabyte alaplap, az csinálja ezt az újraindulásos témát. Adni kéne neki feszt, akkora FSB-hez már kevés a feszültség. Nem minden proci bírja jól a nyúzást alapfesszel, lehet egy kis ösztökélés kell neki. A fesz értéket nehogy auto-n hagyd, mert FSB emeléshez akár 1.5-öt is adhat neki, attól meg el is szállhat.
2012. szept. 28. 12:22
 6/9 A kérdező kommentje:

Asus p5b premium alaplapom van, és a fesz auton van mert leírásban úgy láttam, valamint ahogy néztem cpu-zben alig adott többet neki mint előtte (nem vagyok annál a gépnél nemtom már pontosan, vmi 1.288ról 1.296ig ment fel).

És csak 200-ról 233-ra mentem az fsb-vel, nem tudom lehet ez így is sok :D

Az a furcsa, hogy találni leírást konkrétan ezzel az alaplappal, ezzel a procival de ilyen hibát sehol sem látok :D

2012. szept. 28. 12:54
 7/9 A kérdező kommentje:
Időközben elvileg kiderült, hogy az alaplap ilyen, hogy ha OC-zok akkor teszteli magát, hogy életképes-e a rendszer és amennyiben nem reseteli a biost.
2012. szept. 28. 15:13
 8/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

[link]

igen az alalplap ha hibátlan akkor elég minöségi darab hát premiumtol mit kéne várni?:)

hát akkor sak érzésel és szórozól nem irtál de ha nyitot a szorzója akkor azt állitgasd hogy hogy birja a valódi tuningot

de én igy is helyedben nagyon nem vacakolnák ezzel

kéz alatt szerezz Quad ot és akkor elehetsz ezzel a gépel is egy ideig

mivel ha nem igy teszel akkor kb. 50-60ezret vagy többet kell fejlesztésre költened... hát lehet nem de ez is elég sokk 20 allattihoz képest

2012. szept. 28. 19:46
 9/9 A kérdező kommentje:
Most 3ghz-n van, fsb-t toltam fel 250-re és adtam neki egy kevés voltage emelést, 1.275ről-1.3 ra. Viszont ahogy nézem cpu-z szerint 1,28nál nagyon nem eszik többet így szerintem itt megállok amíg nem lesz vmi hardveres újítás :D Hőmérséklet most idle-ben 36fok, egyedül prime95 tudta 54re felhúzni mással nem sikerül 45-48 fölé, de gondolom régi cpu nem igazán akarok tovább menni és több feszt adni mert gondolom az...nem a legbarátságosabb használata :D
2012. szept. 28. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!