Érdemes OC-s videókártyát venni? Megéri azt a plusz pár ezer forintot?
Nem igazán, illetve úgy mondom hasraesni nem kell tőle.
Akkor venném meg ha már odabagyogtam a boltba és ott derül ki a kiszemelt kártya elfogyott, viszont van +2k költséggel egy ilyen. Lusta vagyok mint egy pocok, tehát megvenném.
De a várost biztos nem utaznám át azért hogy OC kártyám legyen és tényleg csak pár (1-2) ezressel lennék hajlandó többet fizetni érte.
attól függ, hogy mennyi az a plusz pár ezer forint, valamint a kártyánál mit takar az OC. ha csak 5%nyi húzást, minden más ugyanaz mint az oc nélküli, akkor nem nagyon éri meg
ellenben ha nagyobb mértékű, vagy mondjuk jobb hűtés is jár hozzá, úgy már simán megérheti...
viszont ezt látatlanba nem lehet eldönteni, legjobb ha belinkeled a 2 kártyát
Jó, csak ne felejtsétek el hogy az OC kártyán a hatékonyabb hűtés nem extra, hanem kikerülhetetlen kellék.
A gyártó szereti úgy tálalni hogy ez egy plusz és ezért is érdemes megvenned, miközben hatékonyabb hűtés nélkül a túlhajtott kártyája folyamatosan elszállna.
Szóval ő nem azért pakolja rá a jobb hűtést mert a vásárlónak olyan szép szeme van, hanem nagyon jó oka van rá.
A garanciaidő már más, az komoly indok. Nem mindegy hogy 1 vagy 3 év.
Nos, akkor már mindegy... :)
De hasznos tanácsként ha legközelebb kártyát veszel (bár ezzel egy jó ideig el leszel) azt ajánlom nézd meg raknak-e rá új JOBB hűtést mert az ami tényleg megéri a +pár ezret! Ahogy ennél a kártyánál láttam alig húztak valamit (50/50 MHz)viszont jobb hűtést tettek rá és 3 év garanciát. Ha legközelebb ilyenbe ütközöl, ártól függően, érdemes megvenni! NEM a lepke-fi*gnyi húzás miatt hanem mert a jobb hűtéssel akár MÉG +100 MHz-et ráhúzhatsz, és ha esetleg elromlana (és nem veszik észre) a garancia is érvényes marad...! :D
"Jó, csak ne felejtsétek el hogy az OC kártyán a hatékonyabb hűtés nem extra"
A legtöbb OC-s kártyánál nem találkozni külön hűtővel, a semmi kis OC-t ugyanúgy bírja az a hűtő ami az alapon van. A Vapor-X meg hasonló hűtésbrendek meg jó eséllyel nem az 50Mhz-s OC miatt jöttek létre.
" szerintem jobb hűtése is van"
Általános tévedés, a giga szeret már lassan mindenre rábaszni 3 ventit és akkor már mindenki szerint jobb. Hát a tesztek, tapasztalatok ennek ellenkezőjét szeretik mutatni.
" hanem mert a jobb hűtéssel akár MÉG +100 MHz-et ráhúzhatsz"
GCN alapból kegyetlen jól húzható, sokan a catában maxra lövik be az értéket az alap hűtővel is.
"A legtöbb OC-s kártyánál nem találkozni külön hűtővel, a semmi kis OC-t ugyanúgy bírja az a hűtő ami az alapon van. A Vapor-X meg hasonló hűtésbrendek meg jó eséllyel nem az 50Mhz-s OC miatt jöttek létre"
És ez a fontos ténymegállapitás hogy jön ide? Vagy mely részén változtat annak amit irtam?
Ha nincs annyi válogatott, alapfeszen túlhajtható gpu raktáron amennyi túlhajtott kártyára szükség van akkor igen elkerülhetetlen hogy jobb hűtést tegyen rá. Növeli a feszt ahogy mi és tennénk, emiatt kell a komolyabb hűtés majd ezt elönyként tálalja a felhasználónak.
Amd kitesztelte, ez a kártya ilyen hűtéssel megy 5 évet. Majd jön a gyártó aki azt mondja az én kártyáim 3x akkora hűtést kapnak! De minek kérdezem én, a ti kártyáitok mind sz@rok? Ööö... nem, ezt igy túl lehet hajtani! De én nem akarom túlhajtani, azért vettem ezt a kártyát mert nekem ez a teljesitmény megfelel, ha nagyobb teljesitményre vágynék vennék egy szintel nagyobb kártyát. Amit nem mellesleg szintén túl lehet hajtani, tehát ennek sosincs vége.
Inkább adná az alap kártyát alap hűtéssel olcsóbban.
Cpunál ugyanez, senkinek sem felel meg a referencia hűtő, mindenki első dolga venni egy Trex Monster fantázianevü hűtőt 10ezerért. Nem lett volna egyszerübb venni egy komolyabb cpu-t 10ezerrel drágábban?
"Ha nincs annyi válogatott, alapfeszen túlhajtható gpu raktáron amennyi túlhajtott kártyára szükség van akkor igen elkerülhetetlen hogy jobb hűtést tegyen rá"
Azért ezt a lófasznyi tuningot a legtöbb bírja.
A példa kedvéért meg ezek a különleges megoldások(ezt csak azokra értem amik adott gyártón belül kaptak "alap" verziót is) meg elég jól húzhatók szoktak lenni, nem nagyon hinném, hogy pl a sapphire a vaporokra gyengébben sikerült lapkát tenne, sőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!