Milyen hangkártyát vegyek?
Eddig az integráltat használtam, de szeretnék kipróbálni egy komolyabbat is, ami elvileg jobban szól. Nem akarok sok pénzt elszórni rá, max 10-20k.
Olvastam már pár tesztet, de azok általában kimerülnek az adatok felsorolásában + a gyári marketingszövegek bemásolásában. Szóval, valami személyes tapasztalatra szívesebben hagyatkoznék.
Jelenleg egy Denon AVR-2807 erősítő van a gép mellett, Polkaudio hangfalakkal (2xTSi400, 4xTSi200, 1x CS 20 + 1db JBL Studio 150P mélyláda) ugyebár 7.1 felállásban. Nem egy high-end rendszer, de kb. középkategória.
Az erősítőt eredetileg a tv-hez használtam, csak vettem egy új tv-t és az semmiképp nem akart együttműködni vele. Elvileg a HDMI verziók nem voltak valamiért kompatibilisek, de nem ez a lényeg. Mivel, ezen kívül telljesen jó kis erősítőről van szó, vettem hozzá hangfalakat és bekötöttem a géphez.
Eddig egy kis Sony sztereó rendszem volt, az nem volt egy nagy minőség, viszont most elgondolkoztam, hogy talán érdemes lenne venni egy külön hangkártyát. Nem tudom, az integráltak milyen minőséget képviselnek és vajon ehhez a rendszerhez érdemes-e venni egy külön kártyát?
Integráltról az olcsóbb fajta, számítógépkhez való hagfalszetteket hajtanám, vagy esetleg valami alsó kategóriás erősítő + hangfalszettet, de már az is meghálálja a jobb kártyát.
Egy ilyen Denon + Polk szett meg már szinte könyörög érte. Ez már az a szint hangminőségben, ahol lényeges különbség van egy integrált és egy jobb hangkártya között.
Azt a 16-17K-t mindenképp megéri rászánni egy Xonar-ra, árban ez úgyis csak töredéke annak a házimozi szettnek.
Először is köszönöm a válaszokat!
Ezek szerint, akkor megéri egy külön kártyát venni. Azért is tettem fel a kérdést, nehogy valami parasztvakításba fussak bele, mert sajnos az nem ritka manapság.
Még egy kérésem ha lehetne. :) Esetleg tudnál mutatni egy olyat, amin van optikai kimenet? Mert vettem egy optikai kábelt, mondván hogy az milyen profi, de kiderült, hogy csak sztereó jelet tud átküldeni, az pedig egy 7.1-es rendszernél nem túl jó. Most végül is avval van bekötve, az erősítőt pedig szimulációra állítottam, de nem az igazi. Viszont, azt se akarom hogy kárba vesszen az a kábel, mert nem 2ft volt.
Úgy gondoltam, hogy az egyik bemenetet bekötöm sima trs-rca kábellel azon fogom hallgatni a 7.1-es cuccokat, a digitális bemenetet meg hozzárendelem egy másik csatornához, azon pedig lehet majd zenét hallgatni. Így, nem vész kárba az a kábel se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!