Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Elég-e HD filmekhez?

Bentotter kérdése:

Elég-e HD filmekhez?

Figyelt kérdés

Helló! Van egy gépem: FUJITSU SIEMENS D2312-A3

DualCore Intel Pentium D 930, 3000 MHz (15 x 200), 1Gb ram. A kérdésem, hogy alkalmas-e ez a gép HD filmek lejátszására, illetve alkalmassá tudom-e tenni, egyáltalán érdemes-e? Olyan HTPC szerűséget szeretnék, minimál pénzből....

2012. szept. 25. 18:49
 1/6 anonim ***** válasza:
58%
Hát így ahogy van nem igazán, azzal a procival szerintem akadnának a HD filmek, legalábbis 1080p biztos, de ha vennél bele egy modern alap szintű VGA-t, az DXVA-val már simán vinné egy jó lejátszóval. Pl Radeon HD6450 tökéletes lenne.
2012. szept. 25. 18:55
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem igazán, inkább valami médialejátszót vegyél ha kis ráfordítással akarod megúszni, például egy asus o!play 20k körül van és mindent lejátszik(amit próbáltam), gépet olyan 65K körül kapnál, persze abban merevlemez is lenne, illetve másra is tudnád használni.

Amúgy tölts le egy 720p mkv előzetest és hamar kiderül mit bír a processzor.

2012. szept. 25. 18:58
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

Bőven elég, de ha a videókártya is támogatja a lejátszást akkor akár 2 full hd filmet is lejátszik egyszerre.

Mindazonáltal filmezéshez a médialejátszó praktikusabb. 20e körül már jót kapsz és nem zajonganak a ventilátorok.

2012. szept. 25. 19:05
 4/6 anonim ***** válasza:

Hát nem vagyok benne biztos, hogy bőven elég, fórumon olvastam, ugyanezzel a processzorral+hd5550-nel mcp-vel akadt-fagyott a 720p is, bár hd5550 csak uvd2-es.

Meg kell nézni hd6450-nel aztán kiderül, önmagában biztos, hogy kevés.

2012. szept. 25. 19:14
 5/6 anonim ***** válasza:

"Bőven elég"

Azért ez erős túlzás. Ha nincs DXVA, egy HD film könnyen megfekteti a Pentium D-t.

Én dobnék bele egy HD5450/HD6450 kártyát, még újonnan is 10 alatt van az áruk, de akár használt is szóba jöhet, és úgy már tuti nem lesz gond a HD filmekkel.

2012. szept. 25. 19:14
 6/6 A kérdező kommentje:
Tehát összegezve: a processzor elvileg elég, de vennem kéne bele valami passzív hűtésű videókártyát, olyan 10k ért...
2012. szept. 26. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!