Ha két SSD-t RAID-0-ba kötök akkor gyorsabb lesz a rendszerem?
Ez érdekes kérdés, én is kíváncsi leszek mi fog kisülni belőle :)
Csak szerintem túl későn tetted fel a kérdést sokan már alszanak.
Amúgy meg szerintem a trim működne és a "rendszer" is gyorsabb lenne csak hogy ugye minek, nem hiszem hogy bármi tudná használni vagy követni akkor már azt a sebességet.
Valami biztos lenne a sorban ami miatt igazából nincs értelme vagy nem lenne gazdaságos a dolog.
SAS winyokat serverekben sem igazán a rendszernek szokás berakni hanem külön adatbázisoknak ha gyorsan és sok elérést kell biztosítani, attól mert a rendszert felrakod egy gyors adatátviteli egységre még alapjában nem oldottál meg mindent.
Na majd kiderül, ha akad olyan aki jobban ott van ilyen témában vagy van benne tapasztalata.
Működik a dolog bár mint gondoltam olyan sok értelme azért nincs rendszer alá tenni szerintem.
Gyorsulna már csak a raid 0 tulajdonságai miatt is, de baromira nem éri meg anyagilag.
Egy SSD önmagában sem olcsó mulatság és alapjába véve gyors.
(@algopirin: Rendszer alá is szokás, mivel akkor ha ki is esik egy vinyó, akkor sem hal le a gép. Viszont természetesen raid0-t nem szoktak használni, mert az csak simán összefűzés, semmilyen biztonságot nem ad.)
Mindig a szűk keresztmetszetet célszerű bővíteni,de ez függ az adott feladattól is. Tehát meg kell határozni,hogy mik azok a feladatok,amelyeken gyorsítani kell és mi az,ami miatt lassúak.
Abban se vagyok biztos,hogy a sata vezérlő képes lekezelni akkora adatmennyiséget,amit így elméleti szinten kaphatnál. Nem hiába csinálnak pci-e ssd-ket.
"Rendszer alá is szokás, mivel akkor ha ki is esik egy vinyó, akkor sem hal le a gép"
De bizony, RAID0-nál meghal az egész...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!