Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Várhatóan nyárra mennyire...

Várhatóan nyárra mennyire csökken majd az I3-I5 processzor ára? Illetve az Intel konfigok/laptopok?

Figyelt kérdés

Ez persze függ a konkurenciától is, meg ha addig elődrukkolnak valami újjal.

Az a helyzet, jelenleg csak az AMD van ami olcsó, viszont én abban sose bizok. Első amit megnézek etéren hogy Intel legyen.

2012. szept. 22. 21:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

[link]

Akárhogy is nézem googleba több hibás intel hírt találok, mint hibás amd-t.

2012. szept. 22. 22:57
 12/17 A kérdező kommentje:

Leginkább azért tettem fel a kérdést mert 2 éve karácsonykor vettem egy Intel Pentium E5400-t, ami még ma is jó szolgálatot nyújt (PL. Assassin Creed low grafon tökéletes.)

Akkoriban 16.000-ért vettem, következő év végére már 10.000 környékén mozgott, ma meg már nem is lehet kapni. Legalábbis "boltból" vagyis a nagy részéből.

2012. szept. 22. 23:12
 13/17 anonim ***** válasza:
59%

Máriám itt aztán repkedtek az "érvek". -.-"

"Ez persze függ a konkurenciától is, meg ha addig elődrukkolnak valami újjal. "

Nem sokára Trinity(meg vishera), aztán kaveri.

"Az a helyzet, jelenleg csak az AMD van ami olcsó"

Nem tudom, 50K-ig valahogy én mindkét gyártótól látok CPU-kat.

Én nem folynék bele ebbe a vitába, de ha már intel és 4. generáció(haswell) akkor nem elhanyagolható szempont az IGP és annak szoftveres támogatása ahol is az AMD van előnyben.

2012. szept. 23. 02:19
 14/17 A kérdező kommentje:
Pont a szoftveres támogatás az, ami elhanyagolható, hiszen a windows 8 már a kezükben van, ami következtében bármikor képesek "ráhangolni" a processzort, főleg hogy OM partnerek.
2012. szept. 23. 10:13
 15/17 A kérdező kommentje:

lehet vannak nézeteltéréseim, de én legalább "akkora" baromságot nem írok, hogy függ a szoftveres támogatástól.

Valóban írtam baromságot, de csak azért, mert az EREDETI intel oldalon a generácíó sorolásban kihagyták az I3-at és előbbi processzorokat a 3. generácíós "szűrítőn".

De te nagy okos. Szerinted miért kapják meg az OM partnerek az új szoftverkörnyezetet 2-3 hónappal azelött, mielött paraszt mezei userek megvehetnék?

Gondolkozz mielött írsz! Egyedüli probléma, ami szintén kiküszöbölhető, hogy az alaplap felismerje. Na mivel vannak alaplapok, és a tokozás marad, így ez sem probléma, lásd Alex válaszát, hogy az új 2000 valahanyas tokozásban is lesz új I7-es felsőkategóriás proci.

Idepofátlankodsz, egy olyan válasszal, ami semmit nem ad választ a kérdésemre, mert én az ÁRCSÖKKENÉSRŐL beszélek, te meg itt mondod milyen az idő kint...

Kb egy a kettő. Olvasási nehézség esetén meg előtte inkább magántanárhoz járnák, mintsem zöldséget gyümölcsnek nézzem. Köszönöm!

2012. szept. 23. 15:11
 16/17 anonim ***** válasza:
58%

Főnök, miről beszélsz?

Szerintem mi ketten kúrva jól elbeszélünk egymás mellett mivel te a win8-ról papolsz, én meg szoftveres hátrány alatt az olyasmiről, mint pl a winzip GPU-s gyorsítása, vagy pl a VLC egyik funkciója nem megy intel féle IGP-n.

A játékokat meg egy mondatba meg se merem említeni egy intel féle IGP-vel(a hibás futást pl nekem ne akarja senki bemagyarázni azzal, hogy gyenge).

" Egyedüli probléma, ami szintén kiküszöbölhető, hogy az alaplap felismerje"

???? Te most így magyarázod, hogy ha egy már adott foglalatba érkezik új CPU, (és a gyártó ír is hozzá BIOS-st) akkor BIOS-st kell frissíteni?

"Na mivel vannak alaplapok, és a tokozás marad, így ez sem probléma"

Az IB után a haswell már új tokozást kap(LGA1150), az IB-E ami jön LGA2011-be(SB-E utód).

"lásd Alex válaszát"

[link]

"Idepofátlankodsz, egy olyan válasszal"

Te meg idepofátlankodsz egy kérdéssel ahol is a saját oktalanságod miatt szidod az AMD-t. Na melyik a jobb?

Azért, hogy jobb legyen a lelkemnek:

"sokat fogyaszt"

Modell függő, és amúgy is elég sokára látszana meg az anyagiakban. Az AMD TDP jelzése meg ne keverjen meg, az egy osztály még full loadkor is ritkán esznek annyit a CPU-k.

"hangosabb"

A szilíciumnak nincs hangja(tudom a hűtőre gondolsz, de az intel féle szutyok is éppen csak jobb)...

"kerülnek ki selejtek is a gyárból "

Ahogy az intelnél is...

"és mivel fel van húzva gyárilag, kisebb az élettartam."

Intelnél is van példa arra, hogy ugyanazon kaptafára épülő CPU jöjjön ki eltérő órajellel más típus néven. Ott miért nem sírsz?

"Én most az után kutakodok, hogy 4. generácíóban lesz-e I5, vagy csak egy új kerül az I7 mellé, de egy gyanús kép szerint I5-is rajta van."

Ha már ilyen okos vagy azt nem sikerült kilogikázni, hogy tuti lesz? Viccesen nézne ki ha a felső kategórián kívül nem hozna ki mást.

"Várhatóan nyárra mennyire csökken majd az I3-I5 processzor ára?"

Bocs, nem vagyunk jósok.

2012. szept. 23. 16:15
 17/17 Panda Péter ***** válasza:
73%
az intel szoftveres fejlesztőkkel kapcsolatos hozzáállása: "mi vagyunk a piacvezetők, optimalizáljatok ránk" ezt azért én nem nevezném valami szupernek.
2012. szept. 23. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!