Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Várhatóan nyárra mennyire...

Várhatóan nyárra mennyire csökken majd az I3-I5 processzor ára? Illetve az Intel konfigok/laptopok?

Figyelt kérdés

Ez persze függ a konkurenciától is, meg ha addig elődrukkolnak valami újjal.

Az a helyzet, jelenleg csak az AMD van ami olcsó, viszont én abban sose bizok. Első amit megnézek etéren hogy Intel legyen.

2012. szept. 22. 21:54
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Nem tudni előre. Függ majd azért a forinttól is.

Elárulnád mi bajod az AMD-vel?

2012. szept. 22. 21:58
 2/17 A kérdező kommentje:
sokat fogyaszt, hangosabb, kerülnek ki selejtek is a gyárból (volt már rá példa nem is 1x), hangosabb, és mivel fel van húzva gyárilag, kisebb az élettartam.
2012. szept. 22. 21:59
 3/17 A kérdező kommentje:

mondjuk visszatérve, I3-om zuttyanhat nagyot lefelé, hiszen belőle csak 1-2. generácíóban készült.

3. generácíóban már csak I5 és I7 van, szóval az I3 fejlesztése abbamaradt, vagyis csökkenhet rendkívülit nyárra. Mondjuk ha kijön a 4. generácíó.

2012. szept. 22. 22:02
 4/17 Komplikato ***** válasza:
44%

"sokat fogyaszt,"

Melyik? A 9-11W-os? A 22W-os? A 45W-os, a 65W-os vagy a 90W-os? :D

"hangosabb"

??? Még is könyörgöm mi hangosabb?

"kerülnek ki selejtek is a gyárból (volt már rá példa nem is 1x)"

Ekkora marhaságot is régen olvastam ezen infó kitől van? Az ugye megvan, hogy a 3 magos meg cache nélküli proci a selejt? Éppen úgy, ahogy Intel oldalán a nem annyira sikerült prociból lesz I3 vagy Pentium, ha annak sem jó akkor Celeron. Mint ahogy az előző évtizedben is. Ami teljesen rossz, az meg kuka.

"és mivel fel van húzva gyárilag, kisebb az élettartam."

??? Mi van felhúzva???

Egyébként lesz nyilván 3-ik generációs I3, talán már van is. Nyilván előbb kellett elég selejt proci, ami megfelelt az i3 kívánalmainak

A kérdésedre meg a válasz: A HW árak a nyár végén (augusztus) és valamikor március környékén a legjobbak. A legrosszabbak meg úgy novembertől februárig a karácsony miatt. Mármint nálunk, mert tőlünk nyugatra ugye akkor nem felfelé mennek az árak, hanem ott tényleg akcióznak. Azt meg, hogy a következő nyáron egyáltalán mi lesz kapható és mennyiért azt egy jósnő sem mondja meg előre.

2012. szept. 22. 22:13
 5/17 Komplikato ***** válasza:
44%

"I3 fejlesztése abbamaradt, vagyis csökkenhet rendkívülit nyárra."

Ugyan az infó fals, de elmondanám, hogy akár Intel, akár AMD oldalán valaminek leáll a gyártása, annak az ára megáll, aztán felfelé kezd menni.

Lásd AMD oldalán az s939 procik ára, Intelnél meg a Q9xxx procik az i7 eljövetele után.

2012. szept. 22. 22:15
 6/17 A kérdező kommentje:

Hülyeséget beszélsz.

1-2. generácíóban van I3.

3.-ban I5, I7

És 2013-ban jön ki a 4. generácíó.

http://www.youtube.com/watch?v=J7wndXZY_uI

Mellesleg:

[link]

De még van több ilyen eset is.

A fogyasztásról meg:

[link]

2012. szept. 22. 22:23
 7/17 A kérdező kommentje:
+1: Én most az után kutakodok, hogy 4. generácíóban lesz-e I5, vagy csak egy új kerül az I7 mellé, de egy gyanús kép szerint I5-is rajta van.
2012. szept. 22. 22:24
 8/17 A kérdező kommentje:

Amúgy még egy hülyeséget beszélsz.

Én írom:

'I3 fejlesztése abbamaradt (legalábbis generácíóra nézve)'

Te írod:

'Ha a processzor gyártása leáll...'

Ki beszélt arról hogy leállna a gyártás? Nemfog leállni, hisz kell a piacra olcsóbb termék is...

2012. szept. 22. 22:28
 9/17 anonim ***** válasza:

Hú ennyi baromságot, mint amennyit az AMD-ről írtál...

A legjobb, amikor azt írtad, hogy hangosabb. Elárulnád, hogy egy vasdarabnak mióta van hangja? Max a hűtés hangos rajta, de az nem a processzor része, így az lehet hangos az intelen is...

"fel van húzva gyárilag" Ebből gyönyörűen látszik a hozzáértésed.

"kisebb az élettartama" Szerinted meddig kéne egy procinak bírnia? Nekem van egy 8 éves működő AMD procim, de értelem szerűen már nem használom, mert már nem elég a teljesítménye.

Az a linked meg egy vicc, valószínűleg nem is igaz ha már így kezdik:

"A tajvani gyártó azt állítja: az amerikai csiptervező vállalat hibás termékeket szállított neki."

És akkor ehez mit szólsz? [link]

2012. szept. 22. 22:52
 10/17 anonim ***** válasza:
60%

"1-2. generácíóban van I3.

3.-ban I5, I7"

"3. generácíóban már csak I5 és I7 van, szóval az I3 fejlesztése abbamaradt,"

Az i3-at nem fejlesztik külön, csak az Ivy Bridge architektúrát. Már van 3. generációs (Ivy Bridge) i3.

[link]

[link]

"És 2013-ban jön ki a 4. generácíó.

http://www.youtube.com/watch?v=J7wndXZY_uI"

"+1: Én most az után kutakodok, hogy 4. generácíóban lesz-e I5, vagy csak egy új kerül az I7 mellé, de egy gyanús kép szerint I5-is rajta van."

Igen, 2013-ban jön a Haswell, abból is lesz i3, i5 és i7(meg kisebb Pentium, Celeron).

Új i7 is jön a legfelső kategóriába (LGA2011), az Ivy Bridge-E, szintén 2013-ban.

"Mellesleg:

[link] "

Az egy régi ATi chipset volt.

Am meg Intel Cougar Point chipseteknek is voltak gondjai a SATA2-vel

"A fogyasztásról meg:

[link]

Ott egy 32nm-es Intel és egy 45nm-es régebbi AMD CPU volt. De igen, asztali CPU-knál az Intel kevesebbet fogyaszt, ez igaz.

2012. szept. 22. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!