Letört pöckök és egyéb tönkremenő mütyürkék olcsó javítása hol?
Biztosan ismeri mindenki a dühítő érzést, mikor fényképezőgép, telefon, játék vagy egyéb számítógépes cucc azért válik használhatatlanná, mert egy apró kis műanyag pöcök pár év elteltével (vagy a szerencsétlen tervezés miatt) már nem bírja a gyűrődést. Ilyenkor jobb esetben megússzuk néhány ezer forintból úgy, hogy egy kisebb részt kicserélnek a cuccon, rosszabb esetben vehetünk újat.
Olyan megoldást keresek, ami olcsó és tartós. A ragasztás is szóba jöhet, de ehhez még kéne valami technika, amivel egyszerűbb miniatűr alakzatokat lehet formálni (pl. téglalap, hasáb, ami a gyakorlatban megfeleltethető mondjuk egy elemfedél pöckének). Mostanában olvasni a 3D nyomtatók terjedéséről. Magyarországon van olyan hely, ahol viszonylag olcsón kinyomtatnak egy ilyen kis részt, ami megsérült?
Például nekem most a fényképezőgépemben kitörött az elemet tartó fedél zárópöcke, így nem lehet becsukni az elemtartót.
Eredmény: folyamatosan tartani kell működés közben.
Ha lehetne pótolni akkor is pillanat ragasztó kellene hozzá amit a legtöbb anyag (főleg a műanyag) nem szeret...
Mellesleg nem hinném hogy olcsó lenne,meg kérdéses hogy milyen anyagból nyomtatnának.
Valószínűleg olcsóbb kicserélni.
Ha van annak a boltnak szervize vagy ügyfélszolgálata,ott kérhetsz.
Ha nincs akkor meg keresel használhatatlant (használtat) és azét rakod fel.
Ennél jobb ötletem nincs :/
Ezen már én is gondolkodtam, de elég drága lenne. (Olcsóbb egy fokkal, ha te magad méretarányosan lemodellezed.) De még így is elég drága, pl 20eFt a kompakt fényképezőgép és mondjuk 8-ért megcsinálják az ajtót hozzá. Arról nem is beszélve, hogy még nem elég kifinomult a technika, bár már egyre jobb. A lényeg, hogy egy használt beszerzése olcsóbb és abból több alkatrészt is felhasználhatsz később, ha más megy benne tönkre.
(Vagy behódolsz a fogyasztó társadalomnak és veszel egy újat.)
Epoxy gyurmaval, pld:
A lenyege, hogy a szaradas elott konyeden gyurmazhato, formazhato a szaradas elott, (szukseg eseten vekony drot is belegyurhato) szaradas utan viszont betonkemeny, csiszolhato.
Elemfedél gond esetén, pl. ceruzaelemnél, lehet a helyére ceruza akkut is tenni, s ha van töltőcsatlakozó, akkorleragasztható a fedél az akkuk cseréjéig.
Rendszeresen körülnézel a bolhapiacokon, hátha találsz egy hasonlo készüléket, vagy fedélbigyót. Jól lealkudod a kereskedöjelöltnél az általa mondott árat, s otthon sterilizálod.
Lásd a kapcsolódó videót:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!