MENNYIBE KERÜLNE? Ezt a gépet játékra alkalmassá tenni / vagy ezt eladni és ujat összerakni?
Szoval minnél olcsobban minnél jobbat! :D
MAX 90k SZÁNOK RÁ + HA EL LEHET ADNI BELŐLE VALAMIT)
Gép: Operációs rendszer
MS Windows 7 Professional 32-bit
CPU
Intel Core 2 Duo E6300 @ 1.86GHz
Conroe 65nm technológia
RAM
2,00 GB Dupla-csatorna DDR2 @ 332MHz (5-5-5-15)
Alaplap
ASUSTeK Computer INC. P5LD2-VM (4.00G) (LGA 775)
Grafika
L194W (1440x900@75Hz)
64MBGeForce 7300 SE/7200 GS (Sapphire/PCPartner)
Merevlemezek
186GB Seagate ST3200822A ATA Device (PATA)
Optikai meghajtók
TSSTcorp CDDVDW SH-S222A ATA Device
(tudom hogy már nagyon elavult:D )
KÖSZI :D
"van olyan alaplap amin van IDE csatlakozó."
Úgy értem, hogy az újabbak közül(960GM-GS3 FX például)
hasznátlan érdemes a következőkre benevezni:
- 2GB RAM ~ 4-5 ezerért, ha nem akarod agyonpörgetni, akkor a márka gyakorlatilag mind1, azért arra figyelj, hogy a jelenlegi 666MHz CL5 kb meglegyen az újakkal is
- HD4850 vagy HD7750, kb 15 ezer környékén, lehetőleg ne VTX3D-t, mert sok esetben már az szerencse, ha a garancia idő lejártáig bírják
Ezeknek a cseréjével már is kapsz egy masszív kis vasat. Emellé még lehet alaplapot meg procit cserélni, de akkor már nem érdemes ennél a foglalatnál maradni. Egy ASUS P6T (alaplap) és egy Intel Core i7 920 (CPU) még elég hosszan kiszolgálnának (a kettő kb 50k használtan), még akár egy következő VGA bővítés erejéig is, DE megjegyzem, hogy ez esetben már DDR3-as RAM-ok kellenek. Azokat manapság potom pénzért dobálják, de azért fontos infó.
Az ajánlott kártyák mellé tényleg, de ezért írtam mellékes pontként, ha akar még az ajánlottakon kívül, akkor azt a kettőt érdemes, mivel tud rá alapozni.
"Halott foglalatról" meg hülyeség beszélni. Egy normális ember nem vesz évente processzort 2 éves ciklusok esetében meg már kénytelen alaplapot is cserélni, akár AMD akár Intel cuccokra alapoz. És akkor azt még nem írtam, hogy a gépén látszik, hogy nem 2 évente frissít. Szóval ilyenekkel felesleges teletömni az agyát, az LGA1366 épp elég kraftot ad, hogy még jó pár évig ne legyen szüksége váltásra. DE ettől még a jelenlegi processzor mellé ajánlottam kártyákat, mert jó árban vannak és ennél több teljesítmény az Ő monitorához totálisan felesleges a jelenlegi játékokat tekintve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!