Winchester átrakása?
Ha az alap-winchestert (C) átrakom egyik gépből a másikba, megmaradnak rajta a cuccok? A windowst ugye nem kell újrarakni?
És ez megoldható itthon vagy vigyem inkább a számtechboltba, hogy csinálják meg? Lelehetséges hogy valami kárt tennék benne ha én csinálnám? :)
Ha átpakolás közben nem döföd át egy csavarhúzóval v. nem vágod földhöz akkor az adatok megmaradnak. Ha a két gép teljesen megegyezik (alaplap, CPU, videókártya, egyébb perifériák; meghajtók, RAM méret elvileg nem lehet zavaró tényező) akkor még az operációs rendszer is futni működni fog. Egyéb esetben vagy el sem indul a Windows, vagy ha el is indul, akkor is instabil lehet.
Átpakolás után telepítsd újra! Meg lehet otthon csinálni, de ha nem vagy biztos a dolgodban bízd szakemberre, mert az esetlegesen rajta lévő fényképek pótolhatatlanok és bőven megérnek pár ezer forintot, amennyibe az átrakás kerül.
Ez igaz Xp esetében, a Win7 kényelmesen átpakolható másik gépbe, felismeri az új eszközöket, telepíti (vagy telepíted) és megy tovább ... Gondolok itt, alaplap proci vga csere utáni állapotra :)
(Nekem ment, és azóta is stabilan )
Nekem XP is volt már, hogy túlélt egy komplett gépcserét és csak a drivereket kellett feltenni.
Mindenesetre a windowst nem úgy tervezték, hogy gépet cserélhess alatta (OEM licensz esetében eleve tilos), tehát érdemes újratelepíteni. De hát windows...
Linux pl. simán kibír egy komplett gépcserét is zokszó nélkül, telepítgetés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!