SSD vásárlás előtt állok laptopba szeretném beépíteni, ehez néhány alapvető információt szeretnék kapni?
Sziasztok!
ASUS N53SN-SZ013D nevű szerintem elég komoly hardverrel bíró laptopomba szeretném lecserélni a hdd met ssd re, de úgy, hogy később a hdd met is használhassam mindamellett, hogy csak egy nyílván 2.5 ös hely van a laptopba. A Kérdésem, tehát nem feltétlen arra irányul, hogy "milyen ssd-t vegyek", hanem ti , hogyan oldanátok meg ezt a dolgot? A lényeg, hogy egy 120gb-s ssd-t szeretnék venni (gyorsaság a lényeg számomra, de nagyon nagyon maximum 30K ból ki kell , hogy jojjön). Az usb 3 as portomat kihasználván gondoltam arra, hogy valami kis tokot veszek a jelenleg benne levő 7200RPM es hdd-mnek.
Kérdéseim.
-Notebookba szeretném venni az ssd-t nem pedig egy asztaliba, kell e odafigyelnem az adott ssd leírásánál valamire? (hogy pontosítsak, nem akarom azt, hogy megveszem az XYX SSD-t és kiderül, hogy hát az csak asztali pc-kbe jó , mert egy notebookba pl más kialakítású kell vagy nem is tudom)
-Ha megfelelően működne ez a belső HDD , usb3 as külsővé való alakítása, akkor az mennyire megbizható lenne? Ugyértem, feltételezésem szerint lényegesen lassabb lenne mint pl most mikor be van építve. Mennyire látom jól a dolgot? (Például, úgy tervesztem, hogy a játékokat nem rakom fel az ssd re, mert rémisztgetnek itt azzal, hogy sokkal gyorsabban meghal az ssd ha arra teszem, hiszen több lesz az írás/olvasás. Szóval, ha az általam tokba rakott külső hdd ről menne majd a játék , akkor az élvezhetetlenül rontaná az élményt?)
-Ha megéri tehát vennem, ilyen tokot, akkor milyet vegyek? (nyílván alap az usb 3) Láttam már 2-3 ezer forintért egész csinos kis darabokat, de akár 10+ ért is lehet venni. Megéri annyit belefektetnem, vagy gyorsaságilag ugyanazt tudná az olcsó is?
És végül ha már itt tartunk , azért csak meg kérdem, hogy mostanság, melyik a leginkább felkapott (max 30ezer) ssd amit megérné laptopba vennem? (~120gb)
A vékonyabb notebookokban 7mm-es merevlemez van, erre érdemes odafigyelni, illetve hogy sata2 vagy sata3 csatolós e, mert ha csak sata2, hiába veszel egy nagyon gyors ssd-t(most nézem ez a gép hm65 Chipsetes, abban pedig van sata3).
Kűlső merevlemez házzal nem hinném hogy lassabb lenne, bár nincs tapasztalatom, de például itt 5GB/s van megadva max sebességnek: [link] ez kapható is nálunk, nézz körül prohardver fórumon, biztosan találsz választ erre a kérdésedre. 2-3000 forintos inkább usb 2 lehet.
Samsung 830 series, gyors, megbízható, és keskeny 7mm-es, bárhova beépíthető ha az számít.
Amúgy a masina elég komoly :)
Az SSD élettartama napi használat mellett átlagban 3 év!
A másik winchestered meg old meg úgy hogy a vaterán vagy bárhol tudsz rendelni DVD meghajtó tokot, abba bele rakod a winyód és a DVD meghajtóddal kicseréled.
Manapság így lehet a legkomolyabban megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!