Ilyet csinálhatnak a webshoposok?
ha kiírják,hogy az árváltoztatás jogát fentartják maguknak blablabla..akkor gondolom igen.Viszont neked is van jogod elállni a megrendeléstől.
"A fogyasztó 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a megrendeléstől és szerződéstől. Teljesen mindegy, hogy interneten vagy telefonon rendelte-e meg, és a boltban vette-e át vagy futár szállította ki, minden esetben élhet a 8 napos elállás jogával. Itt a legfontosabb tudnivaló az, hogy ha a vevő a webáruházban rendelte meg és szerződött velük, akkor megilleti ez a jog."
Az ipon-nál még nem rendeltem, de alapvetően szerintem nem csinálhatnak ilyet.
Amikor én az internetről rendeltem műszaki terméket, a rendelés végén kaptam egy rendelés összesítőt terméknévvel, árral, stb...
Ezt ki is szoktam nyomtatni. Abban szerepel hogy mit rendeltem, és ez mennyibe fog kerülni. Ha ezen a cég önhatalmúlag változtat, akkor tulajdonképpen szerződést szegnek. El kell őket küldeni melegebb éghajlatra, és élni kell az elállás jogával. Ezt az áru átvételétől számított 8 munkanapon belül megteheted.
pontosabban a szerződés megkötésétől (véglegesítésétől) számítva van 8 napod elállni a szerződéstől.
Amúgy fenn tarthatják a jogot a árváltoztatásra, ha ezt feltüntetik. Ez azért van, mert nincs minden termék raktáron, és a beszerzési ár is naponta változhat.
Viszont te meg indoklás nélkül elállhatsz a szerződéstől, és itt a hangsúly az indoklás nélkül-ön van.
Ha nem annyiért hozzák mint amennyiért rendelted, el kell állni a szerződéstől, és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!