Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ilyet csinálhatnak a webshoposok?

Ilyet csinálhatnak a webshoposok?

Figyelt kérdés
Ha megrendelek egy terméket mondjuk 10k-ért és másnapra felmegy az ára 15k-ra, akkor csinálhatnak olyat velem, hogy a 15k-t fizettetik ki velem? Mert én annyit nem adok ki érte (ipon).

2012. aug. 30. 11:42
 1/8 Csiß ***** válasza:
45%

ha kiírják,hogy az árváltoztatás jogát fentartják maguknak blablabla..akkor gondolom igen.Viszont neked is van jogod elállni a megrendeléstől.

"A fogyasztó 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a megrendeléstől és szerződéstől. Teljesen mindegy, hogy interneten vagy telefonon rendelte-e meg, és a boltban vette-e át vagy futár szállította ki, minden esetben élhet a 8 napos elállás jogával. Itt a legfontosabb tudnivaló az, hogy ha a vevő a webáruházban rendelte meg és szerződött velük, akkor megilleti ez a jog."

2012. aug. 30. 11:46
 2/8 intrepid ***** válasza:
45%
Akkor ne fizess annyit. Nem vagyok jogász, de szerintem ha te még 10ért megvetted, elvileg köteles lenne annyiért odaadni. Elvégre, te aznap vetted, nem másnap. Aznap pedig, még 10k volt az ára.
2012. aug. 30. 11:49
 3/8 A kérdező kommentje:
Okés még nem írtak vissza nekem, eddig még marad az eredeti ár gondolom én :D
2012. aug. 30. 11:49
 4/8 anonim ***** válasza:
45%

Az ipon-nál még nem rendeltem, de alapvetően szerintem nem csinálhatnak ilyet.

Amikor én az internetről rendeltem műszaki terméket, a rendelés végén kaptam egy rendelés összesítőt terméknévvel, árral, stb...

Ezt ki is szoktam nyomtatni. Abban szerepel hogy mit rendeltem, és ez mennyibe fog kerülni. Ha ezen a cég önhatalmúlag változtat, akkor tulajdonképpen szerződést szegnek. El kell őket küldeni melegebb éghajlatra, és élni kell az elállás jogával. Ezt az áru átvételétől számított 8 munkanapon belül megteheted.

2012. aug. 30. 11:54
 5/8 anonim ***** válasza:
45%
Lehet hogy egy kicsit félreérthetően fogalmaztam, tehát az elállás jogával bármikor élhetsz, nem muszáj átvenni az árut sem, de ha már átvetted, akkor is még 8 napod van elállni a szerződéstől.
2012. aug. 30. 11:58
 6/8 Psyho ***** válasza:
45%

pontosabban a szerződés megkötésétől (véglegesítésétől) számítva van 8 napod elállni a szerződéstől.

Amúgy fenn tarthatják a jogot a árváltoztatásra, ha ezt feltüntetik. Ez azért van, mert nincs minden termék raktáron, és a beszerzési ár is naponta változhat.

2012. aug. 30. 12:07
 7/8 anonim ***** válasza:
45%

Viszont te meg indoklás nélkül elállhatsz a szerződéstől, és itt a hangsúly az indoklás nélkül-ön van.

Ha nem annyiért hozzák mint amennyiért rendelted, el kell állni a szerződéstől, és kész.

2012. aug. 30. 12:13
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönök mindent! Kinyomtattam az értesítő levelet én is, ha majd nem annyiért hozzák amennyi a nyomtatványon van: "Köszönöm a fáradozását, elállok a szerződéstől" vagy valami hasonló :D
2012. aug. 30. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!