Mit csinálhatnák, hogy gyorsabb legyen a netem?
Nem az én írásaim, de megosztom veletek, az interneten találtam, hátha valaki hasznát veszi:
Vedd vissza az XP től az elvett 20% netkapcsolatot!!!
Start menü futtatás .. beírni: gpedit.msc
Számítógép konfigurációja/felügyeleti sablonok/hálózat/Qos csomagütemező/ foglalható sávszélesség
Itt engedélyezni majd 0 ra állítani alkalmaz!!
restart
A Windows sok fölösleges és az átlagos felhasználó elől mindvégig rejtve maradó, ám számára fölösleges információt áramoltat a hálózaton. Ezek közül az egyik kiszűrését láthattuk a nemrég megjelent hasonló témájú cikkben. Azonban most még egy kikapcsolására lehetőséget adunk.
Van egy, az emberek 99%-ának fölösleges hálózati funkció, mégpedig a távoli számítógépen lévő ütemezett feladatok keresése. Ezt tulajdonképpen elég kevesen használják, ezért nyugodtan kikapcsolhatjuk a következőképpen (ha biztos nincs rá igény):
A registry-ben keressük meg a
HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/Current Version/Explorer/RemoteComputer/NameSpace bejegyzés alatt a {D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF}
kulcsot és ezt töröljük. Ez ad utasítást a Windows-nak arra, hogy a távoli számítógépen keressen. Ettől nem csak az Internet, de a helyi hálózat is felgyorsul majd (kis mértékben).
Nagyobb sávszélesség XP alatt a DNS cache optimalizálásával 2002.06.04. 19:42
Megnövelhetjük a weboldalak elérésének sebességét a DNS cache optimalizálásával.
Ennek a megoldásában lesz segítségünkre a regedit. Hogy ne kelljen feleslegesen turkálni a regisztrációs adatbázisban, jobb, ha egy külső fájlba írjuk a módosítani kívánt értékeket, és azt elindítva adjuk hozzá az adatbázishoz.
Hozzunk létre egy .reg kiterjesztésű fájlt. Például valami.reg. Írjuk bele pontosan a most következő sorokat a fájlba:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet
\Services\Dnscache\Parameters]
"CacheHashTableBucketSize"=dword:00000001
"CacheHashTableSize"=dword:00000180
"MaxCacheEntryTtlLimit"=dword:0000fa00
"MaxSOACacheEntryTtlLimit"=dword:0000012d
QoS csomagütemező kikapcsolása ::.::.:..
A fenti szolgáltatás a legtöbb gépen feleslegesen van aktiválva, igazi szerepe csak nagy sebességű és helyi hálózatoknál van. Kikapcsolásával egy kis sávszélességet spórolhatunk meg. A kikapcsoláshoz a Start menüben keressük meg a hálózatunk ikonját, majd jobb gombbal klikkeljünk, válasszuk a Tulajdonságokat, majd a Hálózat fület. Itt találjuk a gépen telepített Hálózati Protokollokat és a Qos-t. Az inaktiváláshoz jelöljük ki a szolgáltatást, majd válasszuk az Eltávolítást. Ha esetleg problémát észlelünk, ugyanitt a Telepítés gombbal visszaállíthatjuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!