Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » ATi HD4870 üzembe helyezése,...

ATi HD4870 üzembe helyezése, hogyan? Lent.

Figyelt kérdés
Beraktam a gépbe a fent említett vga-t, de a számítógép nem hajlandó felismerni, vagy egyáltalán bármit jelezni hogy benne van. A catalyst csak és kizárólag az integrált ati x1200-as kártyát ismeri fel és telepíti, míg a 4870-el még képet sem ad. Most megyek CD-ért hogy frissítsem a BIOS-om, hátha ez segít, de amúgy már mindent próbáltam, BIOS reset, ramok ki be, minden vga driver törlés, integrált letiltása, eddig sehogy sem működött. Kezdem azt hinni hogy kevés a gépem, bár ha már van PCIe csatlakozó működnie kellene... Valaki valami ötlet hogy mit kellene tennem? Az hogy mindent kipróbáltam, igaz, viszont többnyire angol információk szerint, szóval ha valaki esetleg tudja hogy pontosan mit és hogyan, milyen sorrendben kell azt is megköszönöm, de bármi más tippet is.

2012. aug. 25. 15:37
 1/6 anonim ***** válasza:

1. Vedd ki a kártyát.

2. Indítsd el a gépet az IGP-vel.

3. Menj a BIOS-ba, és az elsődleges grafikus eszköznek a PCIe-t jelöld ki. Ha van rá opció, az IGP-t kapcsold ki.

4. Mentsd el a beállításokat, és kapcsold ki a gépet.

5. Rakd be a kártyát, és csatlakoztasd rá a monitort, illetve a megfelelő tápkábeleket se felejtsd el.

6. Kapcsold be a gépet. Ha elindul, akkor minden király. Töltsd le a Catalyst 12.6 legacy-t, és telepítsd fel.

7. Ha nem indul el, akkor valószínűleg baja van a kártyának. Nézd meg, hogy világít-e rajta valamelyik led, és ha igen, akkor melyik.

2012. aug. 25. 15:42
 2/6 anonim ***** válasza:

Melesleg, Táp, Márka, Típus, Watt?

Alaplapra ne kös rá monitort csak 4870 re

2012. aug. 25. 15:57
 3/6 A kérdező kommentje:

1: Pillanat és kipróbálom amit írtál, viszont a catalyst 12.6 az 64 bites rendszerre van, nekem 32 bites van fent arra a legújabb 12.8-as. Ez is jó lesz? Sajna a letöltés kicsit lassú úgyhogy várnom kell...

2-es: A tápom: Chieftec iArena 500W (GPA-500S)

2012. aug. 25. 16:29
 4/6 anonim ***** válasza:

12.6 van 32 és 64 bites rendszerre is. A 12.8-as nem működik legacy kártyákkal, csak HD 5k szériával és annál újabbakkal.

32 bites vistához és 7-hez:

[link]

32 bites xp-hez:

[link]

2012. aug. 25. 16:35
 5/6 A kérdező kommentje:
hát, nem jártam sikerrel... sehogy nem akarja felismerni. amikor elindítom, egy pillanatra felvillan 3 led. a D1601, D1602, és D1603, de azonnal ki is alszanak, én azt olvastam hogy ez normális indításkor. Mégsem? Lehet hogy a táp kevés hozzá? Esetleg az alaplap, mert az elég gagyi, de azért elviekben képet kellene adnia vele, vagy legalább felismerhetné.. mindenesetre hétfőn elviszem teszteltetni a kártyát hogy az egyáltalán működőképes e, aztán majd meglátjuk..
2012. aug. 25. 18:48
 6/6 anonim ***** válasza:
Elvileg mennie kéne. Ha a táp hibája lenne, akkor világítana az ennek megfelelő led, éppen ezért kérdeztem. Csak azt tudtam volna még javasolni, amit magad is írsz, hogy kipróbálod másik gépben.
2012. aug. 25. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!