Lenovo Thinpad Edge E330 - szubnotebook általános/egyetemi célokra, ár/érték arányban megfelelő?
Hello,
a kérdésben említett hordozható gépet néztem ki. Főként irodai munkára, netezésre, filmnézésre használnám, a játék nem fontos. Továbbá elsődleges szempont lenne a hordozhatóság (súly/méret) és a viszonylag hosszú üzemidő. Természetesen, ha már új masinát veszek, akkor szeretnék az ár/érték kategóriában a lehető legjobbat venni, ezért is néztem ki ezt: [link]
A kérdésem annyi lenne, hogy mit gondoltok magáról a gépről (és az árkategóriájáról), valamint magáról a Thinpad Edge szériáról? Tapasztalatok esetleg?
Előre is köszi!
Hát ha neked nem kell játékra,akkor sztem teljesen felesleges dedikált videókártya,ugyanis az nagyon leszívja az aksit,inkább nézz olyat,amibe integrált van,amúgy ha mégis emellett döntesz,akkor ár-érték arányban sztem egész jó. Megmutatom,h én melyiket néztem ki,bár nekem majd játékra is kell. :)
Igen, mondasz valamit a videokártyával kapcsolatban, így viszont akkor marad a "kistestvére": [link]
Elsősorban engem azért fogott meg ez az E330, mert 1,8 kg, 6 cellás akksija van, és a 13,3" az olyan ideálisnak hangzik. Néztem még párat, de hasonló paraméterekkel nem igen találni mostanság ebben a kategóriában más alternatívát (csak mondjuk nagyobb kijelzővel és/vagy tömeggel, ill. drágábbat). Ezért is kérdeztem a tapasztalatokat akár magával az E330-cal, akár a ThinkPad Edge szériával kapcsolatban, hátha valaki tud róla/róluk mondani valamit.
A Te "választottad" sem tűnik rossznak, de a fentebb említett okok (kicsit nehezebb, optikai meghajtó számomra nem létkérdés) miatt az nekem nem játszik sajna. De ennyiért elég jó specifikációkkal rendelkezik, az biztos ;)
A ThinkPad Edge gépek nem rosszak, de nem is a legjobbak. Ha nem fontos az előre telepített Windows, akkor inkább ezeket ajánlom. Az i3-3217u kb. az i3 2330M processzorral azonos teljesítményű.
Windowssal
Az i3-2367M kb. 30% gyengébb, mint a i3-3217U.
Ebben már a legújabb Ivy Bridge processzor van (Ugyanaz, mint a drágábbik Fujitsuban) és a Windows is előre van telepítve.
Köszönöm mindkettőtöknek a gyors és hasznos válaszokat!
Az utoljára két említett gép (Lenovo Ideapad U310 és Fujitsu Lifebook UH552) sajnos nem igazán fogott meg. Előbbinél a tesztek sem győztek meg, na meg pár hiányosság (1000 Mbps hiánya, 3 cellás akksi, fényes kijelző) miatt kilőve. Az UH552 op.rendszer nélkül ( [link] még épp beleférne a keretbe, és a súlya is megnyerő, na meg az Ivy Bridge proci, de erről túl sok tesztet/írást nem találtam.
Azonban valahogy személy szerint az üzleti/irodai gépekhez vonzódok, és teljesítményben, kialakításban is azok állnának legközelebb az én igényeimhez. Kicsit körbejártam még egyszer ezt a kategóriát, és még két gépen akadt meg a szemem: Dell Latitude E5420 és a HP ProBook 4330s. Mindkettőnek vannak előnyei-hátrányai egymáshoz és az E330-hoz is viszonyítva, úgyhogy nehéz döntés előtt állok.
Ez esetben is kérném a segítségeteket, hogy immár eközül a három közül (tapasztalatok vagy csak specifikációk alapján) Ti melyiket gondoljátok a best-buynak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!