Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyire lenne jó ez a konfig...

Delusion kérdése:

Mennyire lenne jó ez a konfig hosszútávon?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Mindenekelőtt leszögezném, hogy már legalább 6-8 éve nem követem az IT híreket, én még mindig egy olyan világban "élek", ahol az emberek a fail-vistát várják, és ATi Radeon kártyákkal rendelkeznek. :D Szóval abszolút nem vagyok "up-to-date".

A helyzet: közel 4 (5) éves gépem van, még mindig 32 bites XP-t használok (kevés ram), szóval nem igazán tartom a lépést a korral. Nem viszem túlzásba a gépezést manapság, de azért jó lenne az új játékokat is kipróbálni... emiatt is gondolkozok azon, hogy kellene egy kis vérfrissítés.

Annyi elvárásom van, hogy egy 2011-es, vagy 2012-es játéknál közepes és/vagy magas beállításokkal azért stabilan hozza 25+ FPS-t (ha jól gondolom, 25-től számolva igazából mindegy). És a "tartósság", hosszú élettartam is fontos lenne, mert nem tudok minden évben 100K-t rákölteni a gépre sajnos.

Én magamtól ezt legóztam össze:

#1 Alaplap: ezt végképp passzolnám, régi Gigabyte lapom van, sose volt vele gáz, de manapság nem ajánlják ezt a márkát. 15-25K-t szánnék rá (többet az én esetemben szerintem nem is érdemes).

#2 CPU: Phenom II X4 3.4GHz Black Edition - nem tudom, hogy mennyire jók a bulldozerek...sokan panaszkodtak arra, hogy nem jó a hűtése, de ezt leszámítva csak jót hallottam róla.

#3 RAM: GEIL 8192 MB Black Dragon 1600MHz CL9 KIT - nem tudom, mennyire jó ez a márka, és mennyire érdemes nagyobb órajellel rendelkezőt venni...

#4 VGA: Nekem a HD6850-et ill. HD6870-t, HD6950-t ajánlották jó fél éve, nem tudom, mennyire lenne jó vétel manapság. Itt végképp nem sajnálnám a zsét, mondjuk 50-60k-ban is lehet gondolkozni, tudom, hogy javarészt ettől függ a gép teljesítménye egy játéknál.

#5 A ház/táp kérdést passzolnám, új házzal kapcsolatban nincsenek nagy igényeim, tápegységből gondolom semmi exkluzívra nem lenne szükség.

A perifériák adottak, merevlemezem tökéletes, SSD-t egyelőre nem vennék. Esetleg egy BD meghajtó, de ráér...

Ipon az én elképzelésemre 146-ot ír, és nagyjából ebben a 120-160-as kategóriában mozognék..többet semmiféleképpen nem tudnék áldozni rá. Fontos lenne, hogy 1-2 év múlva ne kelljen újra mindent venni, mert most pl. az alaplapom, a ramok, a vga, processzor, tápegység, tulajdonképpen minden menni fog a levesbe...

Nem feltétlen most venném meg, hanem mondjuk fél éven belül. Semmi modellezés meg hasonló speciálisabb dologra nem kellene, csak irodai eszközök + játékok + szórakozás, netezés. Nem tuningolnám, nem sz*rakodnék vele sokat (mivel nem igazán értek hozzá).

Mit gondoltok, javasoltok?

2012. aug. 20. 19:26
 1/9 anonim ***** válasza:
68%

Tehát akkor igazából alaplap, processzor, memória, videókártya, ház és táp kell neked max. 160k-ból. Igaz?

Alaplap ASUS M5A97 1 db 19.573 Ft

Processzor AMD FX-6100 3.30GHz AM3+ BOX 1 db 32.271 Ft

Memória KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT 1 db 10.845 Ft

Videókártya POWERCOLOR AX7870 2GBD5-2DH HD7870 2GB PCIE 1 db 78.050 Ft

Merevlemez 1 db 0 Ft

Ház THERMALTAKE VM500K1N2N V2 Black Edition 1 db 7.595 Ft

Táp FSP Hexa 400W 1 db 10.008 Ft

Összeszerelés 1.905 Ft

Összesen: 160.247 Ft (126.179 Ft + áfa)

Remélem a 247 Ft pluszért nem haragszol meg.. :D Ez a gép sokáig ki fog szolgálni. FullHD felbontáson viszi az összes mai játékot, ultra részletességgel. :)

2012. aug. 20. 19:36
 2/9 Bence Kocsis ***** válasza:
47%

Hát, hol is kezdjem, előbb talán azzal, ami időálló..

Memória: 8 GB jó pár évég elég lehet

A ház és a táp is időálló, de figyelni kell a táp minőségére. Én úgy vagyok vele hogy inkább veszek dupla annyiért, mint hogy 2 évente elfüstöljön.

VGA kényes téma: Ha játékra van, akkor nincs időálló megoldás, ha nem játékra, akkor lehet akár egy 6850 is, az kihúzza jópár évig...

Ha játék: Akkor én a HD 6950 helyett (1-2 ezres) a HD 7850-et választanám. Újabb technológia, kevesebbet eszik és erősebb..

Alaplap: mindenképp olyant vegyél, ami fejleszthető. Pl. Ha phenom II X4 procit veszel, akkor is az AM3+ lapot vedd, mert később belemegy a bulldozer, meg talán új biosszal az utódja is.

2012. aug. 20. 19:38
 3/9 anonim ***** válasza:
62%
Bosko megelőztél szinte ugyan ezt raktam össze:D
2012. aug. 20. 19:45
 4/9 anonim ***** válasza:
42%
Van ez így 69%(!!!)-os társ. :P
2012. aug. 20. 19:47
 5/9 A kérdező kommentje:
Wow, nem gondoltam volna hogy ilyen sok válasz jön! Köszi szépen, mentek a thumbs up-ok ;)
2012. aug. 20. 20:20
 6/9 Psyho ***** válasza:
36%
Úgy látom most mindent amit Bosko mond leszavaznak. Meg mindenkit aki egyetért vele.
2012. aug. 20. 20:39
 7/9 anonim ***** válasza:
55%
Ez van Psyho.. :( De legalább a konfigom még felfelé húzza a százalékaimat.
2012. aug. 20. 20:55
 8/9 anonim ***** válasza:

Jó a bosko által írt konfig..

én annyit változtatnék rajta hogy Sapphire kártyát vennék.

2012. aug. 20. 21:02
 9/9 anonim ***** válasza:
Az már +6k. Powercolor is megbízható.
2012. aug. 20. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!