Merevlemez menetközben folyamat leparkol és újraindul, a rendszer így nem biztonságos. Miért viselkedhet így a HDD?
Már jó ideje így viselkedik, pontosabban egy kis időre hajlandó volt abba hagyni. Tápot cseréltem, mert recsegő hangot adott ki ha nagy teljesítménnyel dolgozott a gép. A jelenlegi már halk és stabil, de a HDD továbbra sem hajlandó jól működni. Az előző tápnál is így viselkedett:
Nagyobb programok, játékok esetén, azaz bármi ami kicsit több erőt produkál a procival vagy Vidikarival, a vinyó random szerűen csattan (leparkol) és azzal egy időben újra felpörög, mintha áramszünet lenne. Az összes csatlakozót, kábelt átnéztem már, minden jó és illeszkedik, de ez a folyamatos leparkolás nem szünik meg.
KB 3-4x eljátsza ezt működés közben, majd utánna a legközelebbi ilyen parkolásnál az egész rendszer újraindul, csak úgy mintha RESET gombot nyomnánk.
Mi lehet ennek az oka?
- Szektorhiba ?
- Kiöregedett a HDD ?
Átnézve, mindent rendben találtam. Csak 1 db szektorhiba van, ezt a HDD Regenerator is megtalálta, és elméletileg javította.. bár ezek a javítások hatástalanok szoktak lenni.
Nem hiszem h ez az 1 okozná a hibát.
Túlmelegedés sem lehet, 45 Celsiust se éri el aktív munkával, nem hogy használaton kivül.. és mégis kifagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!