2 adatkábel egyesítése biztonságos?
Figyelt kérdés
Azt szeretném, hogy van 2 USB-s adatkábelem, mind2nek csak az egyik vége olyan (gépbevaló). Elvágtam mind2nek a rossz végét és az ugyanolyan színűeket összekötöttem és szigeteltem. Elméletileg ha az egyik végét a gépbe a másik végét meg a házimoziba rakom, akkor ugyanúgy tudok róla filmet nézni? nem megy tönkre?2012. júl. 13. 14:36
1/13 anonim válasza:
Semmi nem garantálja, hogy a két kábel az adott színű vezetékeket ugyanarra használta. Ha igen, akkor működni fog. Ha nem, akkor nem.
2/13 Pj0tr válasza:
Azért azt is vegyük figyelembe, hogy nem mind sima kis tápkábel. Adatkábelek esetén nem szerencsés...
3/13 A kérdező kommentje:
De kárt ugye nem csinálhat?
2012. júl. 13. 16:03
4/13 anonim válasza:
De, csinálhat, és mindenbizonnyal fog is
5/13 A kérdező kommentje:
mi lehet legrosszabb esetbe?
2012. júl. 13. 16:13
6/13 Pj0tr válasza:
Ha nem azonosak a színek akkor megsüti az adattároló elektronikát és kuka
7/13 A kérdező kommentje:
Az egyforma színűeket kötöttem össze, mind a 4 egyforma.
2012. júl. 13. 16:25
8/13 anonim válasza:
ne csak a színeket nézd, kivéve,ha mindkettő, ugyanaz a tipus
9/13 A kérdező kommentje:
Most néztem, egyik az egy telefon adatkábele volt a másik meg egy sima usb hosszabbító.
2012. júl. 13. 16:30
10/13 Pj0tr válasza:
Nem az a kérdés, hogy ugyanazokat a színeket kötötted-e össze, hanem, hogy ugyanarra szolgálnak-e
USB 1.x/2.0 standard pinout
Pin Name Cable color Description
1 VBUS Red +5 V
2 D− White(Gold *) Data −
3 D+ Green Data +
4 GND Black(blue*) Ground
Ez a hivatalos kiosztása az USB 1.x/2.0 nak
Szerinted mindegy, hogy +5V-ot hova kötöd?
A másik, hogy ez nem olyan mint a technika óra, ahol a sima 12Vot kell továbbítani és nem számít az elektronikus zaj. Itt nagyon is számít.
Ezért írtam a legrosszabb esetet.
A normál eset ha simán nem megy.
Nagyon mákos ha megy.
Most komolyan itt rugózol ezen a kérdésen amikor 7-800 forintért már lehet venni??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!