Mennyire biztonságos AMD OverDrive-val túlhajtani egy HD6950-es videokártyát?
AMD Phenom II X4 960T 3.4Ghz
8GB RAM
Gigabyte 720W-os táp
és Windows 7 Ultimate SP1
Mennyire biztonságos túlhajtani? Mi történhet legrosszabb esetben? Ennek használatánál tönkremehet a kártya? Ha biztonságos túlhajtani, akkor milyen mértékig mehetek, hogy ne álljon fel a tönkremenés esélye?
Előre is nagyon köszi!
U.i.: Nem kérek ilyen válaszokat hogy "minek túlhuzni mikor mindent visz ultra-n" meg hasonlók. Kérem a kérdésre válaszolni!
Már pedig teljesen fölösleges húzni akár mennyire nem tetszik
Annyi a veszélye hogy esetleg megsülhetnek rajta a RAM-ok
ha az órajelüket túl magasra állítod amivel elég lazán lehet játszadozni az OverDriveban és elég gyenge vagy semmilyen hűtésük nincs
A másik pedig a GPU.
Ha feszültséget nem emelsz rajta valószínűleg csak összeomlik majd a rendszered amin egy újraindítás segít
ha viszont már a feszültségekkel is játszadozol akkor könnyen tönkreteheted a kártyádat
én úgy vagyok vele hogy teljesen fölösleges húzni a kártyát. inkább nem kockáztatok
Még annyit hozzá kell tenni hogy a RAM Hőmérséklete még alapjáraton is elég magas (én ezt nem piszkálnám)
a GPU még úgy ahogy mert a ventillátor fordulata automatikusan arra törekszik hogy stabil hőmérsékletet tudjon biztosítani tehát ha húzod a GPU-t a ventillátor ahhoz a hőmérséklethez fog viszonyulni (bizonyos keretek és eltéréseken belül)
mivel egy hűtő sem tökéletes a hirtelen hőingadozást már nem tudja kiküszöbölni
talán egy 50MHZ belefér csak hogy te is megnyugodj :D
és lásd hogy az ég világon semmi külömbséget nem fogsz tapasztalni
a ramokat szerintem pedig tényleg ne cseszegesd :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!