Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit szóltok ehhez a géphez?

Mit szóltok ehhez a géphez?

Figyelt kérdés

proci : AMD Phenom II X4 960T Black Edition

lap : ASUS M5A78L-M USB3

vga : geforce 9800GT 1GB DDR3

memoria Kingston HyperX 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz

ssd 120gb

hdd 1TB 7200

táp 500w a nevét most nem tudom

mi a gyenge benne, pozitivumok, negativumok?

2012. aug. 17. 00:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"Igazad van az Intel drágább,de az AMD messzirol sem kozelíti meg az Intelt"

Meg se merem kérdezni ennek mikéntjét.

"A minoségért fizetni kell."

A minőség meg a teljesítmény fogalma nem keverendő.

2012. aug. 18. 10:31
 12/18 Canibal válasza:

A két cég alapítása kozott kb.1 év van és mégis mekkora lett a kulonbség 2011-re(a számok magukért beszélnek).

A NASA-is Intelt használ(biztosan a NASA-mérnokei is tudják,hogy miért),nem beszélve a Tianhe-ról(szuper PC),amikor utoljára olvastam

róla a világ 2.legjobb szuper PC-je volt és Intel volt.(felteszem azóta már lehet csak a TOP5-ben van)

Az Apple,amiról (szinte) mindenki titokban álmodozik Intel.(Biztosan Steve Jobs sem ért hozzá,aki egy garázsából birodalmat teremtett)

AMD:Revenue US$ 6.568 billion (2011) +

Operating income US$ 824 million (2010) +

Net income US$ 495 million (2011) +

Total assets US$ 4.954 billion (2011) -

Total equity US$ 1.013 billion (2010) +

INTEL:Revenue US$ 54.0 billion (2011) +

Operating income US$ 17.5 billion (2011) +

Net income US$ 12.9 billion (2011) +

Total assets US$ 71.12 billion (2011) +

Total equity US$ 45.91 billion (2011) +

A két gyárto kozott:

4 maggal az Intel Core i5-3570K @ 3.40GHz a 66. az AMD FX-8150 Eight-Core pedig a 8 maggal az 58. .Hát nincs messze a 4 mag a 8tól ugye??? Az Intel Core i7 980 @ 3.33GHz 6 maggal a 22.(megelozve a 8 magú FX-t is) míg az AMD FX-6200 Six-Core 6 maggal csak a 110. Persze úgy is az a véleményed ami,ez pedig az én véleményem.Nem veszekedés céljából írtam ide,hanem a kérdezonek szerettem volna tanácsot adni.Részlet kérdés,hogy figyelembe veszi-e,vagy sem.További szép napot!!! =)

2012. aug. 18. 11:59
 13/18 anonim ***** válasza:

-.-

A NASA meg ezek a szuper szerverek nem tudom honnan jöttek ide, az egyszerű user szempontjából érdektelen az egész...,

A pénzügyi háttér úgyszintén mit számít vásárlásnál?

"Hát nincs messze a 4 mag a 8tól ugye???"

Először is az 4 modul. Másodszor idióta táblázatra nem adunk. Mint kitűnik jól párhuzamosítottabb feladatokba meg van az FX 8xxx előnye, míg az intel 4 magos i5-je egy-egy magon erősebb. Itt már csak a felhasználás irány dönt.

"Az Intel Core i7 980 @ 3.33GHz 6 maggal a 22.(megelozve a 8 magú FX-t is) míg az AMD FX-6200 Six-Core 6 maggal csak a 110."

Alapvetően a kettő között hatalmas az árdifi, így idióta az összehasonlítás. Ennyi erővel küldhetek egy Celeron G ellen egy Phenom II X2-őt is.

Ettől független te azt állítod, hogy az AMD termékei nem minőségiek. Erre a magyarázatra kíváncsi lennék miért nem.

2012. aug. 18. 12:09
 14/18 anonim ***** válasza:
Fasza pentium G620-at akartam írni, ebből celeron G lett. gratt magamnak....
2012. aug. 18. 12:12
 15/18 Canibal válasza:

Nem vagyok hajlandó veled veszekedni,mondtam én nem veszem el a te véleményed.Én respektálom-próbáld te is!!!

Arra a kérdésedre,hogy szerintem miért nem minoségesek viszont még válaszolok.A tovvábiakban pedig nem vagyok hajlandó hozzászólni a témához.A nálam szervizelt gépek jelentosen nagyobb része AMD.(A laptopokról már nem is beszélve).Én nem vagyok Intel fuggo,nekem van AMD-asztali gépem,amit egészen kedvelek és régebben is volt pár AMD-m.De amikor megrendelésre ossze rakok egy az AMD-mhez hasonló Intelt(Igaz drágább)a kulonbség azonnal észlelheto.Jobban fut az Intel-ezért is drágább.A laptopom jelenleg egy I5-os és állítani merem,hogy kituno.Nemsokkal rosszabb az asztali AMD-mnél,pedig van a 2 kozott kulonbség ugyanis az AMD-m 6 ,,modulú,,.Jelenleg szerintem az Intel meghaladja az AMD-t,mint teljesítményben,mint minoségben.

2012. aug. 18. 13:33
 16/18 A kérdező kommentje:
hiába vesztek itt össze, nekem ez a proci akkor is meg felel arra amire én használni fogom :) minek vegyek meg most egy újdonságot, ha 3 hónap múlva amúgy sem fog érni semmit, akkor megint vegyem meg a legújabbat? minek, úgy se használom ki, ugyan azt fogja nekem nyújtani ez is.
2012. aug. 18. 13:49
 17/18 anonim ***** válasza:

"az AMD-m 6 ,,modulú,"

A CMT csak FX-nél van, és ott is a 4 max, ergo a 8magos FX-ek.

"(Igaz drágább)a kulonbség azonnal észlelheto"

Na ez itt a lényeg. Ha drágább miért ne lenne jobb? CPU-kat AZONOS árban hasonlítunk össze. Persze a desktop high-end piacon nincs jelen az AMD, de 50K és az alatt van elég modellje.

Érted a lényeget. Egy Sandy Bridge-E CPU-t küldhetsz egy FX 8150 ellen, de cseppet se lesz igazságos.

Amúgy az intellel nekem sincs bajom, jelenlegi gépembe egy i5 2500K van, nekem az olyan kijelentésekkel van gondom, hogy az AMD szar.

Abba meg már tényleg csatlakozok hozzád, hogy erre nem érdemes több hsz-szt fecsérelni.

2012. aug. 18. 14:14
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem azért mondom,de Hartnak elég sok tapasztalata van,és tudja mit hová tegyen.
2012. aug. 18. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!