Nem működő régi pc. Mit lehet vele kezdeni?
kb 2001 után (nem emlékszem pontosan) vettem egy gépet borsos áron, mivel akkor még nem voltam hozzáértő, az ipse, aki összeállította a konfigot ezt rendesen ki is használta: 100.000 ft fölött volt az ára
a konfig valahogy így néz ki:
Mother: mercury - kob kt400 fdsx
CPU: AMD Athlon 1,2 Ghz
RAM: Kingston 512 Mb
VGA: Nvidia Riva TNT2
és még egy noname táp, hangkártya és dial up modem
háttértárak: maxtor 80gb-os hdd és egy LG cd olvasó
ez a cucc évekig szolgált de folyamatosan egyre lassabb lett; végül pedig folyamatosan crashelt és csak a kék képernyőt dobálta
mivel os újratelepítés sem oldotta meg a problémát ezért leváltottuk
mivel az évek során "fejlődtem" ezért napokban ránéztem a cuccra: megvannak az okok hogy miért döglött meg
1. hihetetlen kontár módon van összeszerelve: kispórolt csavarok, procin hűtőpaszával bezzeg nincs spórolva, olyan vastagon vitték fel hogy etiópia lakossága jóllakott volna vele... bios beállítása hagy némi kivetnivalót maga után... stb.
2. proci hűtőbordái között bekövült a por: feltételezhető hogy ez ok miatt a cpu megfőtt
most kérdéses hogy mit lehet ezzel kezdeni? utánnanéztem és ennél sokkal sz@rabb konfigokat is 10.000 fölött vesztegetnek, pedig ha én akarnám eladni, tuti mindenkinek ingyér kéne
cpu csere után menne a gép csak kérdés hogy hol találok olyan cpu-t ami pászol az alap-ba
linux-szal tökéletes lenne netezésre de még filmezésre is
kidobni nem akarom, odaadni pedig úgy szintén (túl sok pénzem van benne hogy csak úgy szimplán "odaadjam")
mik lehetnek ilyenkor az opciók?
volt valaki már ilyen helyzetben? tapasztalat?
Felteheted a Vaterára alkatrésznek.
Ha ki akarod cserélni a procit, keress egy számítógépbontót. Régen volt egy Pesten a Klauzál utcában. Ezer éve nem jártam arra, nem tudom, megvan-e még. Esetleg erre is jó lehet a Vatera.
Ha megcsinálod és teszel rá egy könnyű Linuxot (Lubuntu, Puppy, Peppermint, Joli) netezgetni, ímélezni szöveget szerkeszteni még mindig kiválóan lehet vele.
Megjegyzem, 2001-ben ez egy nagyon is erős konfignak számított.
Most, hogy ezt leírtam, látom, hogy ez a kérdés több mint egy éves. Szóval, mit csináltál vele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!