Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nem működő régi pc. Mit lehet...

Nem működő régi pc. Mit lehet vele kezdeni?

Figyelt kérdés

kb 2001 után (nem emlékszem pontosan) vettem egy gépet borsos áron, mivel akkor még nem voltam hozzáértő, az ipse, aki összeállította a konfigot ezt rendesen ki is használta: 100.000 ft fölött volt az ára

a konfig valahogy így néz ki:

Mother: mercury - kob kt400 fdsx

CPU: AMD Athlon 1,2 Ghz

RAM: Kingston 512 Mb

VGA: Nvidia Riva TNT2

és még egy noname táp, hangkártya és dial up modem

háttértárak: maxtor 80gb-os hdd és egy LG cd olvasó

ez a cucc évekig szolgált de folyamatosan egyre lassabb lett; végül pedig folyamatosan crashelt és csak a kék képernyőt dobálta

mivel os újratelepítés sem oldotta meg a problémát ezért leváltottuk

mivel az évek során "fejlődtem" ezért napokban ránéztem a cuccra: megvannak az okok hogy miért döglött meg

1. hihetetlen kontár módon van összeszerelve: kispórolt csavarok, procin hűtőpaszával bezzeg nincs spórolva, olyan vastagon vitték fel hogy etiópia lakossága jóllakott volna vele... bios beállítása hagy némi kivetnivalót maga után... stb.

2. proci hűtőbordái között bekövült a por: feltételezhető hogy ez ok miatt a cpu megfőtt

most kérdéses hogy mit lehet ezzel kezdeni? utánnanéztem és ennél sokkal sz@rabb konfigokat is 10.000 fölött vesztegetnek, pedig ha én akarnám eladni, tuti mindenkinek ingyér kéne

cpu csere után menne a gép csak kérdés hogy hol találok olyan cpu-t ami pászol az alap-ba

linux-szal tökéletes lenne netezésre de még filmezésre is

kidobni nem akarom, odaadni pedig úgy szintén (túl sok pénzem van benne hogy csak úgy szimplán "odaadjam")

mik lehetnek ilyenkor az opciók?

volt valaki már ilyen helyzetben? tapasztalat?

2012. aug. 16. 17:37
1 2
 1/12 NGC válasza:

2001-ben ezzelakomnfiggal annyira nembasztakátazért.

de nemtudom én aztcsuinálnám h föltenném vaterára és vigyék amennyiért elmegy, ha már nemtuszvelemitcsinálni ... de szerintem ne ess neki javítgatni csak ráfizetés... fölösleges

2012. aug. 16. 17:42
 2/12 anonim ***** válasza:

Ha megfőtt volna a proci, akkor nem tudtad volna használni.

Egy több mint 10 éves merevlemez...szerintem nem ér egy forintot se. Bluescreen viewerrel nézd meg miért kap kék halált.

A gép takarításáról neked kellene gondoskodni, ő csak összerakta a gépet. Karbantartásról volt szó?

Szerintem működőképesen sem ér többet 10k-nál.

2012. aug. 16. 17:47
 3/12 anonim ***** válasza:
Én szerintem csináld meg! Szerezz bele egy ugyanilyen procit, tisztítsd ki magad, állítsd be a BIOS-t na meg szépen kend le a pasztát... :) Ha csak a proci főtt meg akkor még nem kell eldobni meg odaajándékozgatni! Én megcsinálnám!
2012. aug. 16. 17:49
 4/12 A kérdező kommentje:

karbantartásra is mindig hozzá vittük...

és én még kb 5-6 éve azt se tudtam hogy a gépet takarítani kell (belülről)

2012. aug. 16. 17:50
 5/12 anonim ***** válasza:

Beindul a gép? Ad képet?

Ha igen, akkor jó a proci, csak takarítsd ki!

Vagy add el a gépet, az értéke kb 4-5k.

2012. aug. 16. 18:50
 6/12 A kérdező kommentje:

szerintem proci nélkül is ad képet a BIOS

de egyébként működik a proci csak nagyon crashel

linuxnál például a boot splash mindig bejön de tovább már nem jut.... szenved, hibákat ad, összeomlik, stb.

telepíteni pedig semmit nem tudok

szóval még elméletileg működik de annyi hibát vét hogy gyakorlatilag használhatatlan

most vagy még mindig rossz a hűtés vagy ez egy ilyen átmeneti állapot a kiégés és a működés között...

nem tudom, nem értek a processzorokhoz... :/

2012. aug. 16. 20:01
 7/12 A kérdező kommentje:
egyébként már kitakarítottam és a pasztát is cseréltem
2012. aug. 16. 20:03
 8/12 kovpet ***** válasza:

Biztos azért halt meg 10 (TÍZ!) év után, mert sok volt a lónyál a procin vagy hiányzott egy-két csavar :) Ezt te sem gondolhatod komolyan.

Egy 10 éves számítógép az mondjuk egy 50 éves kocsinak felel meg. Járnál olyannal?

Ajándékozd el valami kissrácnak aki szerelgeti majd, te meg vegyél újat. Sok pénzben van? Naja, a számítógép nem befektetés...

2012. aug. 17. 10:35
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem nyugodtan odaajándékozhatod! :))) Én nagy hasznát tudnám venni még ilyen régi gépnek is! :P
2012. aug. 17. 10:38
 10/12 anonim ***** válasza:
Ne kínlódj vele. Sok pénzed van benne? naja, a számítógép az mindig csak veszteséges. Ha nagyon akarod és rám írsz megbeszéljük és kivizsgálom mi a baja.
2013. okt. 22. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!