Az mitől van, hogy két különböző wifivevővel is gyenge a jelerősség arról a routerről, ami a mellettem lévő szobában van 10 cm vályogfallal közte? A konyhából meg egy régi laptoppal simán netezek jó jelerőséggel.
Ja és azt még hozzátenném, hogy arról a laptopról ugyan abban a szobában, amiben a gyenge jelerősségel fogó gép van,
szintén simán netezek 3 egység jelerőséggel, maximum sebeséggel... az asztalival két vevőt próbáltam eddig, egy USB-set meg egy PCI kártyásat, mindkettővel 1 egyés jelerősség, az USB-sel éppen még lehet netezni, de mindig megszakad, a kártyával meg éppen hogy befogja de a net használhatatlan, egy google nem tölt be normálisan. Az USB-s vevő egy 54Mbps TP-Link, a PCI kártyás meg egy LevelOne 300Mbps, és tulajdonképpen feldughatom mindkettőt, pedig nem voltak olcsók... És azt a világért sem értem meg, hogy az asztali géptől fél méterre letett laptop meg miért tudja normálisan fogni... kábelt nem veszek, mert nem tudom hol átvezetni, meg ha már van két vevőm akkor csak hasznát tudjám már venni valamelyiknek...
A router wifije 100%-os teljesítményre van állítva?
Az antennája rendesen be van tekerve, jó irányba áll? (pl. nem a kábelköteg mellett)
A laptop kijelzőjének 2 oldalára van kivezetve 2 különálló többnyire 5cm körüli antenna, tehát az elektromos zaj (alaplap, HDD) fölött van, ezért erősebb.
Az asztali gép esetében a fém ház rengeteget árnyékol, mellesleg még a rádiófrekvenciás zaj is nagyobb.
Vagy az antennát kéne kivezetni a kártyából egy magasabb pontra, de az antennakábel drágább, ritkább, vagy az USB-s kütyüt tedd jó minőségű (USB 2.0, max 1,2m)kábellel magasabb helyre, ahonnan légvonalban jobb a rálátás a routerre.
Találkoztam már mini antennás német routerrel, ami padlófűtéses (vasrácsos) emeletet nem vitt át 5m-re, de ugyanott egy Asus router normál antennával 2 emeletet is átvitt, sőt "buhera" firmware használatával a teljesítménye közel 2x-ese is beállítható volt.
Próbálkozz az antenna (vevő) áthelyezésével!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!