Talalni fognak az alkatreszek? Milyen tapot vegyek?
Van nekem most egy ECS mcp61m-m3 alaplapom,2gb ddr3 ramom es egy amd athlon ii x2-s procim.
Ezt a harom alkatreszt vasaroltam meg egy havertol nagyon olcson,mert o alaplapot cserelt am3+-osra es egy fx4100-at vett.
Ezeket 15k korul vettem meg forintba atszamitva.
Dedikalt VGA-ra nincs szuksegem.
Az lenne a kerdesem,hogy ha veszek egy sata2-es hdd-t,es egy 350/400W os tapot es egy hazat,amibe talalnak az ATX/mATX-es alaplapok,akkor passzolni fog-e minden egymassal?
Milyen tapot vegyek?
Tudom,hogy az iArenak nem a legjobbak,de ezeket neztem:
Chieftec ctg a80 350W,Chieftec iArena 400W.
Fsp itt nincs,tehat maradok a chieftecnel.
Melyiket valasszam?
Arra kernelek meg,hogy legyszi mondjatok el a tudnivalokat,hogy ha meglesznek az alkatreszek,akkor milyen fontos dologra figyeljek az osszeszerelesnel?
Pl. nem tudom az ilyen dolgokat,hogy ha megveszem a hazat,akkor annak a bekapcsolo gombjat hova kossem majd,illetve a tapnal ott a pineknel en kell-e nezzek valamit.
Maskepp a procit,ramot az alaplapra.
Az alaplapra mit kell meg kotnom?Es a tapra?
Hdd-t?
Es meg azt nem tudom,hogy vajon a regi gepembol az LG dvd irom fog-e talalni majd?
Annal is megvan,hogy ide es sata?
Es azt hogy tudom megnezni?
Es azt,hogy a mostani hazamnak milyen a szabvanya?Hogy bele megy-e az alaplap,vagy kell hazat is mast vegyek?
Elore is koszi a valaszokat!
alaplapod verziója?
én csak AM3 ast látam AM3+ ast nem vagyis FX proceszorokat nemtudsz beletenni
AMD FX4100 at nemtudsz beletetnni mert nem kompatibilis vele
sajnos amugy nemnagoyn értelek:( pedig én se irok sokszor ékezet se értelmesen de gondolom ritkán használtahod magyart vagy nemtudom :S de nem igen értem meg bocsi:D
ha segitség kell összeszereléshez akkor kérj ismeröstöl igy távolról nehéz nagyon bármit is leirni
amugy neten minden fent van ha netán csak angolul is...
jaaa leeset haverod nak van fx4100 okok
ha nincs dedikált vga gépben akkor 350w még sok is szóval nyugodtan veheted azt
majd szép lasan nézegeted
minden hardvernek van táp kábele alaplapnak több is és adatkábele is van aminek van:D
procival csak óvatosan nehogy baja legyen nos én remélem nem hátráltatalak csak (töröltem kérdést listámról)
a chieftec ctg-t vedd, és ha veszel v. van egy ATXes házad akkor az jó lesz, mert abba bele mennek az ATXes és a microATXes lapok is
ha még nem szereltél gépet akkor ne csináld egyedül, hanem legyen veled valaki aki tudja ezeket a dolgokat
amúgy a provit beteszed a lapba, bepasztázod, de csak egy kicsit tegyél a procira a pasztából és jól kendd szét, aztán rá a hűtőt, azután beteszed a ramokat és a vgat (ha van), ezután a lapot a házba, aztán a tápot, odd-t és a hdd-t, rákötöd a tápot a lapra, az oddre a hddre és ha van akkor a vgara is
nagyon röviden ennyi, de mondom ha nem szereltél akkor legyen ott veled valaki aki tájékozott e téren, ja és ha nézegetsz videókat akkor az sokat fog segíteni
amúgy azt, hogy a DVD-íród jó e az új gépbe az a csatlakozástól függ és, hogy az alaplapnak van e ilyen csatija (IDE/SATA) a hdd-vel ugyaan ez a dolog van
Az alaplap AM3-as,és én Athlon X2öt szeretnék rakni bele.
A barátom cserélte a prociját,és ezért kellett lapot is cserélnie,mert nem ment bele az fx az am3-as lapba.
Elnézést a rossz megfogalmazásért,fáradt vagyok.
Ird le kérlek,hogy mit nem ertesz!
Csak egy kis segitseget szerettem volna kerni a pc osszeszerelesehez es tapvalasztashoz.
koszi szepen a valaszokat!
Sokat segitettetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!