Nagyon lassú a gépem! Mit tegyek?
Korábban fél évvel ezelőtt sokkal gyorsabb volt a gépem mint most, azóta számtalanszor felhúztam a windows xp-t de semmi. Karbantartásokat is végeztem de semmit se gyorsult a gépem. Voltam a nagyszüleimnél és azt tapasztaltam hogy az ő gépük gyorsabb mint az enyém de az ő gépük csak 2930Mhz volt és az enyém 3000Mhz-es.Leírom ide a gépem paramétereit és a nagyszüleimét.
Én gépem:
2db Kingmax 2GB RAM
Pentium 4-es Dual Core CPU 1500Mhz magonként.
ATI Radeon HD 3800 Series 1024MB-os vidi kártya
Gigabyte EP31-DS3l alaplap
Nagyszüleimé:
1GB RAM
2930Mhz proci (típusát nem tudom)
Nvidia 9600 GT vidikártya
Alaplapot sem tudom
Azért a dolog nem úgy működik, hogy az órajelet megszorozzuk a magokkal.
Azoknál az alkalmazásoknál (programoknál) van ez csak így, amelyeket eleve úgy írtak meg, hogy használják is ki a 2 mag nyújtotta lehetőségeket.
Előfordulhat, hogy egy egymagos 2930Mhz-es gép gyorsabban futtat (főként régebbi) programokat, mint a 2 magos, de csak 1500Mhz-es géped.
Ettől persze nem szabadna lassúnak lennie. Főleg hogy régebben gyorsabb volt.
Az újrapasztázással várnék kicsit. Előbb teszteld mennyire melegszik a proci, videokártya. Everest, AIDA, Furmark Ezek megizzasztják a rendszert, ha túlmelegszik akkor is ráérsz csavarhúzóért meg pasztáért szaladni.
Ha nem értesz a szereléshez, még nagyobb lehet a baj, mint eddig.
A porolás mindenképpen ajánlott. (Sűrített levegővel)
Bár, hogy ettől lassulna be? Hát..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!