Szerintetek az intel core i5 2500k vagy az AMD FX 8120 érné meg jobban HD 6950 mellé játékra?
i5 2500k ha csak játékokra kell, azok mivel sok még a 4 magot se de 8at aztán egyik sem használ ki még az intel játék téren jobban teljesít. Az fx akkor jó ha olyan alkalmazásokra kell amik ki is használják azt a sok magot.
No de az az igazság, hogy az fx azért olcsóbb, ha ez számít az is bőven elég mindenhez de ha tényleg ezek között vacillálsz akkor játékra i5 2500k.
"És ha az AMD-nél le tudom tiltani a 4 magot és kb 6 ghz-en fut a megmaradt"
ezt fejtsd már ki légy szíves mert nem értem:D először is az FX nem 8 magos, hanem 4 modulos, modulonként 2-2 "maggal". letiltani tudtommal nem lehet(ha lehet javítsatok, bár szerintem akkor is hülyeség lenne).
és ha te felhúzod léghűtéssel 6GHz-re úgy hogy stabil marad, akkor megtapsollak:)
i5 bőven elég.
Játékra ezek közül 2500k.
" először is az FX nem 8 magos, hanem 4 modulos, "
4 modul = 8 mag
"letiltani tudtommal nem lehet"
De lehet. Egy egész modult, és az egy magot is.
Ez benne volt a PH! tesztben, hogy melyik módon jobb a teljesítmény:
"És ha az AMD-nél le tudom tiltani a 4 magot és kb 6 ghz-en fut a megmaradt, másik 4 mag, akkor is jobb az i5?"
Ha letiltasz 4 magot, kapsz egy FX-4100-at, de nem fogja jobban bírni az OC-t.
FX 8120 4 magon 4GHz en tud menni
hosszab távon fx8 jobban megérheti mint i5 de hát te döntésed
igazából ahogy irták HD 6950 hez nem kell ilyen erös proci szóval ha 2 év mulva bövitesz csak akkor nem muszály ilyen erös procikat venni mert 6950 fogja visza majd a játékokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!