Csökkenti a netsebességet a hosszú vezeték?
Figyelt kérdés
A modem és a router között egy 2 m-es hálókábel van. A router és a gép között 4 m. Egy másik gépet is be szeretnék kötni, de az a rouetrtől 80 m-re lenne. Nem fog ettől csökkenni a netsebesség? Nem fog szakadozni vagy ilyesmi?2009. júl. 21. 12:39
1/4 anonim válasza:
Én pontosan 46 méterre használom és tökéletes.Ha ól tudom 60 métertől van nagyobb jelcsökkenés.
2/4 anonim válasza:
Mivel a jel fénysebességgel közlekedik a kábelben, nem fog számítani hogy hány méter. Viszont a jelerő csökkenése miatt valami 100 méterenként erősítőt/ismétlőt (ami megismétli a jelent újult erővel) kell berakni. De vannak erre szakmai helyek, ahol megmondják pontosan hány méter az UTP gyengülése.
3/4 A kérdező kommentje:
Értem. Erősítőnek megfelel még egy router?
2009. júl. 21. 18:00
4/4 anonim válasza:
Csak arra figyelj, hogy ne legyen tekercsben, mert akkor lényegében egy ellenállást csinálsz ha tekercseled(pl.: ha hosszú és a gép előtt összetekered, mint egy hosszabbítót, ez hosszú vezeték esetény nem túl előnyös).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!