Hogy lehet helyi hálózaton hangeszközt megosztani?
Figyelt kérdés
Otthoni gépemre kötött hangfalon szeretném hallgatni a laptopomon lejátszott zenét. Úgy ahogy a nyomtatót, akár a hang kimeneti eszközt is meg lehet osztani hálózaton? Mi lenne ennek a módja?
A hangszórót nem tudod megosztani, de a laptopon a zenéket(mappákat)igen, így az asztali gépen megnyithatod a laptop fájljait.
2012. aug. 10. 00:16
2/9 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, ezer más módja lenne még... De engem konkrétan az érdekelne amit írtam, hogy lehetséges-e.
2012. aug. 10. 00:18
3/9 anonim válasza:
Mint első is mondta, nem lehet.
2012. aug. 10. 00:30
4/9 anonim válasza:
Illetve egy megoldás mégis eszembe jutott.
Linux alatt (például) nc-vel csinálsz egy szervert, ami a fogadott adatokat áttolja a gép hangfalára, majd a laptopról a zenét elindítod úgy, hogy a program az stdout-ra tolja ki a dekódolt mp3-at, majd innen rápipeolod az egészet egy másik (például) nc-re ami kapcsolódik a PC-n lévőhöz.
Értettél ebből valamit?
Valahol volt annó erről leírás, de linuxos ismeretekkel megoldható.
Windows alatt ezt passz....
2012. aug. 10. 00:34
5/9 A kérdező kommentje:
Ez már haladás! Viszont ehhez valóban kevés ismerettel rendelkezem. Na meg persze csak a Windows jöhet szóba.
Ha esetleg van valakinek valami más ötlete még, azt szívesen olvasnám.
2012. aug. 10. 12:35
6/9 anonim válasza:
Van Windows-ra megoldás, a neve SpeakerShare. Én még nem használtam, de ahogy olvasom arra van amire neked kellene:
Ha nem érted van egy pofon egyszerű megoldás mégpedig a távoli asztali kapcsolat. Rácsatlakozol a laptopra és már is tudod a gép hangszóróiról hallgatni a zenét ami a laposon van és még megosztani sem kell semmit. Én használtam ezt egy ideig és hibátlanul működött.
2012. aug. 11. 21:00
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket! Sejtelmem sincs, hogy a távoli asztali kapcsolat alatt mit kell érteni és hogy lehet azt beállítani. A SpeakerShare programmal próbáltam szerencsét. Telepítés után olyan hibát jelzett mind két esetben, hogy nem talál "Stereo Mix" és Wave Out" hangeszközöket. Ezek ellenére sikerült összekötnöm a két gépet, csak fordítva, ám azt sem sikerrel. Az asztali gépen elindítottam a zenét amiből a laptopomon csak egy halk zajt lehetett hallani belőle. Esetleg tudja valaki mi lehet a baj?
2012. aug. 13. 18:59
9/9 anonim válasza:
Start menü minden program kellékek és ott megtalálod rámész a többit magyarul írja csak az a lényeg, hogy legyen jelszó a laptop felhasználói fiókján.
A távoli asztali kapcsolat alatt azt kell érteni, hogy azt asztali gépel tudod irányítani a laptopot és így a hang is bejön az asztali gép hangszóróin ami a laposon megy.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!