Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Játék közben túl forró a gép,...

Játék közben túl forró a gép, miért?

Figyelt kérdés

Több MMORPG (Guild Wars 2, Rift, Tera) játszása közben megfigyeltem, hogy nagyon hamar (percek alatt) felforrósodik a gép. Real Temp szerint 75-80 fok körül van játék közben, a játékban közepes grafikai beállításokkal. Mit lehetne ezzel csinálni? Azt olvastam, hogy 65-70 fok fölött nem ajánlatos játszani, szóval most aggódom... Ha csak netezek, akkor 40 fok körül van.

Windows 7

Gigabyte GA-B75M-D3H alaplap

Intel Core i5-2320 3 GHz processzor

Nvidia GeForce GTX 550 Ti videókártya

Nem tudom ezeken kívül még milyen infót kell megadnom a gépről, írjátok meg, ha valami hiányzik.

2012. aug. 9. 12:18
 1/10 anonim ***** válasza:

De mi 80 fokos vga és cpu?

Cpu nál az nagyon rossz

milyem pc házad van?

van rajta venti?

hány fok vana szobában ahol használod?

2012. aug. 9. 12:28
 2/10 A kérdező kommentje:

Na, akkor pontosítok.

A VGA 65-75 fok körül van játék közben, CPU 75-80. Azt nem tudom, hogy a ház típus szerint milyen... Jó régi már, alul-felül lyukacsos. :D Ezen kívül most szedtem szét a gépet, kiportoltam, de nem volt sok por benne. A táp HKC USP 5550. Van ventilátor a videókártyán, a processzoron meg a tápon. Kb. 25 fok lehet a szobában de nincs hőmérőm.

2012. aug. 9. 13:42
 3/10 anonim ***** válasza:

[link]

72 Fokot bir a proci

szóval az igy tönkre fog meni és azért egy i5 nem olcsó...

25 fok az elég sok szobában...

jó lene vened egy procihütöt netán garanciával cseréltetni a gyári hütöjét ha az van rajta ? ha nem akor milyen hütö?

hütésházirend ugye aktivon van minden?

pörög rendesen procin venti

2012. aug. 9. 14:42
 4/10 anonim ***** válasza:

Azt a HKC USP 5550 tápegységet jó lene lecserélni

biztos eltudod adni valamenyiért

és helyette

Chieftec CTG 400W vagy

FSP Hexa 400W vagy FSP APN 350W, 400W

akár ezek használtan de valamenyi garanciával

350W ia elfogja birni és ezek minöségi legolcsóbb tápok de ha tudod akkor 400 ast vegyél

nem kizárt hogy roszminöségü táp nem mwgfelelö feszültséget ad le procihoz (meg persze máshoz is) és ezért forrosodik fel

tápegység csere elég fontos lene ha lehet elsönek és közben vagy utána garanciáztasd a procihütöt netán pasztázd újra ha kell és jol rakd rá ha még mindég nem lene 72 fok alat terhelve akkor majd néz egy jó kis procihütöt újonan/használtan

Artic Freezer, CoolerMaster, Thermaltake

vanak kb. 5-6ezresek is (újonan) használtan tán még olcsóbb

2012. aug. 9. 14:52
 5/10 A kérdező kommentje:
Oké, köszi szépen a segítséget! :)
2012. aug. 9. 16:27
 6/10 A kérdező kommentje:

Még annyit, hogy most találtam ezt a videót a tápegységről:

http://www.youtube.com/watch?v=XhCnwiWBbUY

Hát, ezek alapján tényleg a táp lehet a ludas. Minnél előbb veszek egy másikat.

2012. aug. 9. 18:16
 7/10 Szabó Gy ***** válasza:

i5-2320-am van.

Vásárlás után le kellett cserélnem a gyári hűtést,mert DVD konvertálásnál 70 fok felett voltam.Aida tesztnél még magasabb volt.

Vettem egy Alpine 11 Rev 2-őt.Most konvertálásnál 60 fok felett kicsivel/Ilyenkor 100%-os a prociterhelés,de nem olyan nagy ,mint a teszt alatt./

Jó,de nem az igazi.Sajnáltam a pénzt komolyabbra.Kár volt.Tanulj a hibámból.Amit írnak 5-6000 Ft-os/ mikor én kerestem 8000 volt,ezért is nem vettem meg/ minőségi ventilátort vegyél.

2012. aug. 9. 19:38
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Tápegység csere és procihűtő a kívánságlistán vannak. :) Az ár mindegy, a legjobbat akarom. Nem akarok a túlmelegedéssel bajlódni.
2012. aug. 10. 06:30
 9/10 Fantaloool ***** válasza:
a nyári melegvan az amd procim eléggé melegedett vettem hozzá egy coolermaster procihűtőt mivel a gyári egy kalap **** viszont a hűtő nagy volt és a régi ház oldala már nem fért el.. ezért vettem egy Cooler master enforcer házat így alapjáraton 32 fokos a processzor egy 5perces aida stabilitásteszt közbe se megy 50 fölé és nem is hangos
2012. aug. 11. 12:31
 10/10 Fantaloool ***** válasza:
melegben*
2012. aug. 11. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!