Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik laptopot ajánlanátok a...

Melyik laptopot ajánlanátok a 2 közül?

Figyelt kérdés

Ezt a két laptopot néztem ki:

[link]

[link]

Igaz, hogy szlovák az oldal, de az adatokat érteni rajta.

Iskolába kéne a laptop, Allplan, meg egyéb tervezőprogramokra kell.

Melyik gép felelne meg jobban ezekre a programokra?

2012. aug. 7. 21:42
1 2
 1/11 TOXIC. ***** válasza:

Én ezt venném

[link]

Habár a laptop gyártója számomra ismeretlen, meg a garancia is kevesebb 1 évvel, mint az Acer-nél, de jobb benne a proci, vga, merevlemez is nagyobb.

2012. aug. 7. 22:03
 2/11 tamasoft ***** válasza:
Ha szigorúan az általad kiválasztott két gép közül kellene választani, (és miért ne abból kellene, ha megszületett a kérdés,) akkor az EasyNote-t választanám strapabírósága miatt. Teljesítményben először nem éreznél különbséget, de az i5 is magáért beszél, és hosszú távon jobb lehet! Nagyobb a háttértár is, nincs sok mindenről beszélgetni...
2012. aug. 7. 22:10
 3/11 anonim ***** válasza:
A Packard Bellt vedd. Jó márka, és jobb is mint az Acer. És ha még sem ezeket vennéd akkor se vegyél Acert, mert az... finoman fogalmazva sem a legjobb márka.
2012. aug. 7. 22:13
 4/11 anonim ***** válasza:

A Packard Bellt is az Acer gyártja. Egyik sem túl jó választás.

[link]

2012. aug. 7. 23:49
 5/11 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom Acerrel már többször volt nálam probléma, de pacard bellel még soha
2012. aug. 7. 23:52
 6/11 tamasoft ***** válasza:
Azt hogy ki mit gyárt mai világban lényegtelen. A márkához kapcsolt szolgáltatás sokkal inkább fontos. És fontos, hogy józan ésszel melyiknél döntesz. pl. szoktam javasolni nagyon egyforma teljesítményű kütyüknél, hogy a vásárló ne ássa be magát a végletekig a részletekbe, hanem válassza azt, amelyik jobban tetszik. Lényeges, hogy ez csak hasonló teljesítménynél állja meg a helyét.
2012. aug. 8. 17:36
 7/11 anonim ***** válasza:
Laptopoknál a megbízhatóság a legfontosabb. Inkább legyen kevesebb "szolgáltatása", de legyen megbízható a gép. Egyébként mit értesz a "márkához kapcsolt szolgáltatás" alatt?
2012. aug. 8. 19:10
 8/11 tamasoft ***** válasza:

pl. Garancia, szerviz, alkatrész kínálat (akár használt cikk oldalról is) hűségprogram, kedvező hitel, vásárlói csomagok. És itt már nem csak konkrétan a laptopokra gondolok.

(pl. Ma már nem tudsz venni úgy egy új autót, hogy ne alkudnál bele valamit. Ez jön az informatikában is, de majd csak ezután.)

Ezek a sokmagos, új laptopok mindegyik kb. ugyanazt tudja azonos árkategóriában, csak valamelyikre 1, valamelyikre 3 év gari van, stb. Az a nem mindegy. Ráadásul beláthatatlan nagy teljesítményűek ezek már (a felhasználók által jórészt kihasználatlanul, tisztelet a kivételnek). pl. Anyámnak, meg Fateromnak együtt van 6 procimag, 9 Gb RAM, meg 3 tera háttértár. És egész nap csak neteznek.

2012. aug. 8. 21:34
 9/11 anonim ***** válasza:

Hiába van egy gépre 3 év garancia ha nem olyan megbízható. Például a Dell Inspironok nem annyira jók.

A hiteltörlesztéshez pedig szerintem a laptop márkájának nem sok köze van. A laptopok között pedig azért elég nagy eltérések lehetnek és nem csak a külsejükben hanem az anyaghasználatban és a megbízhatóságban sőt még a felszereltségben is. Egyébként átlag felhasználás mellett én is feleslegesnek tartom az i5 és főleg az i7 processzoros gépeket. Még játékra is teljesen felesleges az i7(Q)M.

2012. aug. 8. 23:21
 10/11 tamasoft ***** válasza:
Épp ezért mondom: már régóta ízlések és pofonok döntenek, és marhára nem az, hogy pl. Intel valami vagy AMD. Régen ez volt meghatározó. Mai világban kb. eggyel fontosabb, mint a "hót mindegy".
2012. aug. 8. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!