Ezt hogyan lehetne orvosolni?
Apám kapott ajándékba egy kétszázezerforint értékű windows 7 home premium laptopot.Ellenben ő semmihez sem használ számítógépet,így neked adta.A gond csak az,hogy nem volt hozzá installáló lemez.Ez a laptop egy nagy dobozban volt benne,véleményem szerint az eredeti dobozában(ami már szerintem nincs meg),volt hozzá kézikönyv,meg minden,de ez az egy nem.A gép remekül működik már 3 éve,semmi jelét nem mutatja a tönkremenésnek,de mindig készülök a jövőre,mi van akkor,ha egyszer beadja a kék halált,és nem lehet tovább használni újratelepítés nélkül,és én nem tudom újratelepíteni,hiszen nincs hozzá lemezem.
Tehát a gond : Hogyan szerezzek olyan windows lemezt,amin ugyanaz az operációs rendszer van fent,mint jelenleg a gépemen? Lehet ilyet külön venni?
Előre telepített az oprendszer?
Mert akkor az install "lemez" maga egy rejtett partíción van a merevlemezen, ha eddig azt nem piszkálta senkit.
Az ehhez való hozzáféréshez a gyártó szokott biztosítani szoftvert.
Például Acer esetében ott az eRecovery Manager, ami lehetőséget ad arra, hogy csak a driverek és a programok telepítőjét kitegye az ember 1 DVD-re, vagy magát a teljes telepítőt 4 DVD-re.
(De maga az újratelepítés is elindítható szokott lenni a bootolás során, az Acerrel tovább példálózva az Alt+F10 kombinációval.)
igen ez,
de nem muszáj szakinak lenne,innen te is újra tudod tenni,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!