Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mire érdemes hosszú távon...

Mire érdemes hosszú távon menteni dolgokat?

Figyelt kérdés

Nagyon sok képet, videót, stb-t készítek, amiket szeretnék elmenteni valamire, ami tartósan megőrzi őket és nem megy tönkre. Eddig DVD-re írtam ki őket, de a legtöbbje még a tokban is karcos lett valahogy, pedig elő sem vettem és most szenvedek, hogy kimentsem róluk a képeket, mielőtt elvesznek.

Az érdekelne, hogy mire érdemes beruházni, aminek hosszú az élettartama, nagy a tárhelye, és nem ilyen bizonytalan, mint egy DVD, hogyha karcos lesz, akkor már be sem akarja olvasni. Olyan 100 giga kéne minimum.

2012. aug. 3. 13:09
 1/5 anonim ***** válasza:

lehet, hogy konkrét megoldást nem találsz rá, de ha gondolod olvasd el ezt a kis bejegyzést:)

[link]

2012. aug. 3. 13:25
 2/5 anonim ***** válasza:

Pendrive, 64 gigás.

Ha nem elég, akkor külső merevlemez.

2012. aug. 3. 17:01
 3/5 anonim ***** válasza:

A pendrive is előjel nélkül meg szokta adni magát. Akár pár hónap alatt is, de több évtizedig is működhet.

Szerintem a lényeg az, hogy ne csak egy helyen tárold és annyi. A DVD ma már kicsi, használj Blue-Ray-t és mentsd el a vinyóra is. Én nem vettem még Blue-Ray-t, inkább úgy oldom meg, hogy két vinyón is tárolom a gépben. Ehhez persze értelemszerűen kell két HDD

2012. aug. 3. 17:05
 4/5 A kérdező kommentje:

Szerintem spórolok kicsit és veszek egy külső vinyót.

(Bluerayre nem tudok írni, és olvasóm sincs hozzá.)

Az csak kitart még egy öt évig nem? Ha akkor meg kitalálnak valami újat, akkor is könnyebben át tudom másolni erről az újra, mint egy dvd-ről, amit esz az enyészet, mint a kolléga linkelte fentebb. :)

Köszönöm a válaszokat!

2012. aug. 3. 17:18
 5/5 anonim ***** válasza:
Én nem bízok a külső vinyókban, mert rengeteg kérdés jön itt, hogy nem ismeri fel a külső vinyót a gép egy idő után, meg formázni akarja. Feltűnően sok az ilyen jellegű kérdés. És a belső még olcsóbb is és megbízhatóbb...
2012. aug. 3. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!